Det har nu gått två dygn efter Amsterdam Marathon och kroppen börjar så smått återvända till normalt tillstånd. Eftersom vi alla är olika är det inte omöjligt att vi reagerar olika på ett marathon eller annan långvarig ansträngning. Jag brukar vara öm i vaderna, känna i framsida lår när jag går i trappor och vara lite trött i magen. Är detta normala krämpor? Vad känner ni mest i kroppen ett par dagar efter en längre tuff löpansträngning?

Redan vid halva distansen i söndags började jag känna lite i höftpartiet och det kändes även igår men har gått över till idag. Likaså kände jag lite i triceps efter loppet, men det har också gått över. Det som känns mest är det som krånglade redan innan maran, nämligen vänster vad och baksida höger lår. Jag tror på att man ska röra på sig även om man inte springer. Jag tror också att jag kanske borde ta ett rent stretchpass igen för att om möjligt bli lite bättre i de värsta kroppsdelarna. Sen har jag nog egentligen tänkt att jag ska kunna börja träna igen på onsdag eller torsdag igen och till helgen köra ett lugnare längre pass.

Hur tänker du angående din träning efter till exempel ett marathon?

Share Button