Dagen efter

Idag känns det som dagen efter, men i verkligheten är det två dagar efter. Jag vaknar med huvudvärk och har nog inte sovit så bra heller. Är det kroppens sätt att reagera på maran i söndags? Behöver kroppen reagera? Jag vet inte, men om den måste det så låt det gå över fort. Samtidigt får jag kanske skylla mig själv för jag är tyvärr väldigt dålig på att äta och dricka tillräckligt efter loppet. Jag är sällan speciellt törstig eller hungrig efteråt. Visst äter jag något och dricker något, men kanske inte i de mängderna som kanske behövs. Det finns hela tiden saker vi kan bli bättre på!

Efter loppet orkar jag sällan äta och dricka tillräckligt

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

6 kommentarer

 1. Känner igen det där. Jag mister aptiten helt och hållet efter långa hårda lopp!

 2. Oj vad olika det kan vara….nu springer ju inte jag lika långt och ofta som du, men efter min mara i våras kunde jag äta hur mycket som helst på kvällen – döhungrig. Direkt efter loppet däremot…not so much. Fick knappt i mig vatten.

 3. LL: Tänk att jag inte var helt ensam om detta ”problem”.

  Helena: Ja, jag tror det kan vara jätteolika och jag tror också det kan bero på vad man utövat. Om jag är ”muskeltrött” efter ett pass på gymmet (när det nu händer…) är jag nog oftare hungrig än efter ett konditionspass.

 4. Har funderat mycket på detta med mat och träning. Jag är nästan aldrig hungrig. Äter väldigt dåligt dvs alldeles för mycket latte, godis m.m.
  Skulle jag blir ännu lite bättre om jag var striktare med min kost?
  Mitt svar för tillfället är att jag inte är beredd att göra dom uppoffringarna.

  Hade jag inte den sociala pressen på mig hade det blivit väldigt lite mat på en dag, om någon alls vid vissa tillfällen.

 5. Mikael: Äta bör man – annars dör man! :) Annars har du ju redan svarat på frågan när det gäller din egen del. Generellt tror jag att man kan komma till 80-90% av sin kapacitet på en viss mängd ansträngning, men att komma upp till 100% av sin kapacitet tar en väldigt stor mängd ansträngning. För många är kanske 90% good enough!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *