Fjäderlätt eller featherlight

Ordet fjäderlätt förknippas väl ofta med viktklasser i någon form av kampsport – men nu finns det också inom löpning och det är Craft som har tagit fram en fjäderlätt jacka de kallar Featherlight och den passar alla, oavsett viktklass. Adidas har också använt ordet feather, bland annat i deras sko, Adizero Feather.

Jag har en svart och jag har sprungit med den några gånger och än så länge växer den lite i mina ögon för varje gång. Jag tycker egentligen det är lite svårt att veta hur man klär sig bäst vissa tider på året, blir det för varmt, blir det för kallt, kommer det börja regna osv. Nu har jag testat Featherlight i lite olika förhållanden och jag tycker den är kanon. Helt klart fjäderlätt men jag tror egentligen att jackans stora fördel ligger i att den gör samma jobb som många andra olika plagg skulle kunna göra, men den gör det utan att direkt kännas att man har den på sig. Så användningsområdet är faktiskt stort, större än vad jag själv trodde.

Vi sålde Featherlight i montern på Göteborgsvarvet i våras och vi sålde andra jackor också. Det roliga var att det var nog denna jacka som folk blev mest positivt överraskade till när de väl provade den. Och nu när jag själv har en förstår jag varför.

Det är kanske inte en jacka man köper om man bara ska ha en löparjacka året om, men vill man ha mer än en löparjacka i sin träningsgarderob tycker jag att Featherlight borde få en chans.

När det gäller dagens träning så går den inte till historien som något bättre träningspass. Det brukar nog ofta vara så med första passet efter ett lopp. Vaden kändes tjock i början men det gick över. Jag längtar till den känns helt bra.

Grymt nöjd med min Craft Performance Run Featherlight jacket

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

3 kommentarer

  1. Har du sprungit nu med jackan? I vilken temp passar jackan bra? Vad kostar det??
    Jaa, många frågor jag vet ;)

  2. Coyntha: Ja, jag har sprungit lite i jackan nu. Jag vet inte exakt vilken temp jackan passar i och tror att det beror mycket på vad man har under. Jag tycker jackan passar perfekt på vår och höst och ruggiga sommardagar och med bra underställ klarar du nog lite vinter också. Den håller värmen ganska bra när det krävs. Den är inte vattentät, men jag har hört att man håller värmen ganska bra i den även om det regnar lite. Jag tror den kostar 800 kronor och det tycker jag är helt okej för den jackan, många jackor kostar mer utan att för den skull vara bättre.

  3. Jacka? Springer fortfarande enbart ikladd i shorts har i NJ USA :) I och for sig sa har det varit rekord varmt och hog luftfuktighet….Jacka kommer troligtvis fram i Dec…
    Jackan ser Ok ut….

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *