Igår var det Liding Tjejlopp och jag var ute en sväng och tittade. Jag har märkt att vara ute och titta på lopp och prestationer inspirerar mig lite så det är bäst att passa på. I fredags tittade jag på stafetten där skidåkare, elitlöpare och laget från Craft kändes roligast att följa. I tjejloppet igår tycker jag att tjejen som kommenterade från fyrhjulingen som åkte precis framför täten refererade grymt bra. Hon lyckades förmedla den spänning som fanns utmed banan på ett mycket bra sätt till oss vid målet på Grönsta Gärde.

När jag närmade mig upploppet hade de sprungit drygt halva loppet och det utkristalliserade till att handla om Isabella Andersson från Hässelby och Jeri Emuru från Sundbyberg och även en tajt strid om tredjeplatsen. Jag och säkert många med mig, väntade nog bara på att Isabella skulle dra ifrån och vinna, helt enkelt. Men rapporterna utmed banan visade annat. De två i täten följdes åt och även om Isabella ofta verkade vara den som drog kom hon inte loss. Inte ens i Karins backe vid två kilometer från mål blev det någon direkt lucka. Det vara inte förrän en bit in på sista kilometern som Isabella faktiskt fick en lucka som hon sedan höll ända in i mål och vann, men bara med 8 sekunder. Och hänger man med Isabella i 9,5 kilometer på Lidingö, då är man bra. Jeri Emuru, dig hoppas jag vi får se mer av.

Isabella sprang i mål som segrare i Lidingö Tjejlopp med ett leende på läpparna, härligt!

Share Button