Nu är det bara några dagar kvar till Lidingöloppet. För många är detta kanske höstens stora mål. Och förhoppningsvis har ni tränat bra för att ni ska bli nöjda med er insats i helgen. Den viktiga träningen är redan gjord, nu gäller det att spetsa till sig mentalt.

Gör inte misstaget att fokusera på vad du inte gjort eller kunde gjort bättre. Tänk istället positivt på alla de träningspass du genomfört, ta fram tankarna på de där backpassen som flöt på så bra. Och om ni hade någon liten förkylningskänning i början av veckan går den säkert över. Ett missat pass hit och dit kommer inte att spela någon större roll för ditt resultat.

Och om du tänker som jag gör ibland, att ”hur ska jag kunna springa ett marathon (eller i det här fallet Lidingöloppet) så fort som jag tänkt?” För har du satt upp ett mål är det förhoppningsvis realistiskt men kanske också ganska högt. Så hur ska man kunna springa i den fart som krävs för att nå det resultat man vill? Som sagt, det måste vara ett realistiskt mål och du måste vara tränad för det, men jag brukar tänka så här; Det händer ju i princip aldrig att man tänker att ”idag skulle det varit ett marathon för då hade det gott skitbra, pers med 5-10 minuter.” Det är ju mycket vanligare att man tänker ”hur ska jag kunna springa en mara snart i en fart så att jag blir nöjd med resultatet?” Och här tror jag det mentala spelar en stor roll. Tillsammans med vila, mat och sömn ställer du mentalt in dig på att till helgen är det dags, till helgen ska jag bevisa för mig själv att JAG KAN. Du tänker allt mer på uppgiften och ser lite lagom nervöst fram emot dagen. Och när du står där på startlinjen så kommer du att känna dig redo, redo att springa loppet så perfekt som du har tänkt dig och är det någon dag du ska lyckas är det just den dagen. Tänk positivt!!

Man kan faktiskt vila sig i form!

Share Button