Springa i mörker

Det börjar bli höst. Det märks ute. Det börjar mörkna tidigare och tidigare. Ikväll märkte jag det tydligt.

Ikväll hade jag en tanke på var jag skulle springa och visst, jag kom ut och jag sprang inom området jag hade tänkt mig. Men jag kom ut lite senare än jag hade tänkt, närmare bestämt efter 19:30. Jag hade reflexväst på mig så jag skulle synas i alla fall. Men trots att jag sprungit här tidigare, okej inte ensam men i grupp, så hade jag svårt att hitta och ännu svårare att se hur marken såg ut där jag skulle sätta fötterna.

Jag funderade lite på vad som var värst med att springa i mörker. Är det att jag inte hittar lika lätt som i dagsljus? Eller är det att jag inte ser hur marken ser ut där jag sätter fötterna och alltså riskera att vricka fötterna och i värsta fall skada mig? Eller är risken att bli överfallen och nedslagen på något sätt överhängande? Som kille kanske man ska vara säkrare, men samtidigt vet man aldrig vad tokstollar kan få för sig. Jag kom inte fram till något svar på frågorna, men kanske att man ska försöka springa lite mer med sällskap eller i välbesökta och upplysta områden.

Mörkt ute – reflexväst på. Ljust ute – reflexväst av.

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

2 kommentarer

  1. Jag tänker precis tvärtom. När det är mörkt springer jag hellre mitt i mörka skogen, för där finns bara djur. Ute på stan vet man som sagt aldrig vad som händer och vilka tokstollar man kan tänkas möta!

  2. LL: Ha, kul sätt att se det på och jag kan ju bara hålla med, men kvarstår är att jag helst vill se var jag sätter fötterna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *