Idag är det den 26 augusti. Ungefär för ett år sedan sprang jag ett 6-timmarslopp på Ultrafestivalen i Skövde. I sommar har jag hela tiden haft i bakhuvudet att jag skulle vara med igen. Dels för att det faktiskt var ganska kul och dels för att det på just detta ultralopp just i år är några stycken jag känner som ska vara med. Och jag hade tänkt att spänna bågen lite hårdare än vad jag gjort tidigare. Med det menar jag inte att jag skulle sprungit snabbare än tidigare, snarare tvärtom. För jag har tidigare gjort ett 6-timmarslopp och ett 12-timmarslopp så därför tänkte jag nu satsa på ett 24-timmarslopp. Knäppt så in i tusan, men ganska kul ändå.

Men, nu blir det inget 24-timmars för mig den här gången. Jag är bättre från skadan, men inte helt bra med tanke på förra helgens lilla känning i ösregnet. Och även om jag tycker att ett par mjuka dämpade skor tillsammans med hällöpning på mjuk tartanbana borde vara lite snällare mot vaderna så vågar jag inte ställa upp. Fegt? Ja, kanske. Smart? Ja, kanske. Amsterdam Marathon och New York Marathon smäller trots allt högre och just nu vill jag bara bli så frisk så att jag kan träna inför dessa lopp och förhoppningsvis prestera godkända resultat.

Och även om det på något knäpp sätt hade varit kul att vara i Skövde och titta i 24 timmar så gör jag inte det heller. Jag är istället hemma i Halmstad och tar det lugnt. Inatt är det ju också VM i marathon med Isabella Andersson på startlinjen, så natten är ju räddad i alla fall. Vill ni hålla koll på hur det går för ultralöparna i Skövde så har www.jogg.se liveresultat.

Share Button