Bakom mina solglasögon…

Jag har egentligen ingen stor erfarenhet av att springa i solglasögon, eller löparglasögon ska jag kanske kalla det. Jag köpte ett par i Boston och sen dess har jag använt de halvflitigt, beroende på väder och typ av pass. Och visst, jag har vant mig vid att springa i löparglasögon, men jag har ett problem. Hur gör man bäst när man springer ute i solen och svetten rinner ner i ögonen innanför glasögonen? I vanliga fall (utan glasögon) är det ju bara att dra upp armen och torka lite, men det funkar ju inte nu. Ska man behöva ta av sig glasögonen varje gång man behöver torka bort svetten som rinner från pannan ner i ögonen? Jag har märkt detta tidigare och det blev ännu tydligare på loppet i lördags och då sprang jag inte ens för fullt själv utan vara ”bara” hare, men svettades gjorde jag ju ordentligt ändå.

Är det bara på mig svetten rinner ner innanför glasögonen?

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

7 kommentarer

 1. Jag tror jag fångar svetten innan den hinner in under glasögonen, dvs när den är kvar i pannan! :) Jag har iaf aldrig tänkt på att jag har problem med att får bort den.

 2. Hur känns det att springa i solglasögon igentligen? borde bli rätt skönt ljus. Har aldrig testat.

 3. Fitnesscoachen: Låter ju bra, men jag lyckas nog dåligt. helst vill jag ju slippa torka bort svetten och då väntar jag så länge som möjligt och då blir det för sent… :)

  Pilla: Jag tycker det är helt okej. Samtidigt måste jag erkänna att det har gått bra att springa utan också. Men det är lite kul. :)

 4. Använder i princip alltid huvudbonad (keps eller mössa) Det fångar upp svetten
  Har funderat på glasögon också men alltid tyckt att det känns som överkurs. Kan du sälja in varför jag skulle börja använda glasögon? :)

 5. Finns det inte solglasögon med typ en svettkant på? Som ligger lite mot pannan och förhindrar just precis det som du skriver om här. Jag tror bestämt att det ska finnas såna.

 6. Mikael: Jag springer också ganska ofta i keps eller bandana. Jag är nog inte rätt kille för att sälja in löparglasögon, men det känns ganska coolt! :)

  Carina: Ja, det finns tydligen. Men jag vill att de ska fungera som vanliga solbrillor också och då vet jag inte om svettkanten känns så cool.

  Coyntha: Där ser man, snygga och coola med svettskydd, perfekt! :)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *