Jag har egentligen ingen stor erfarenhet av att springa i solglasögon, eller löparglasögon ska jag kanske kalla det. Jag köpte ett par i Boston och sen dess har jag använt de halvflitigt, beroende på väder och typ av pass. Och visst, jag har vant mig vid att springa i löparglasögon, men jag har ett problem. Hur gör man bäst när man springer ute i solen och svetten rinner ner i ögonen innanför glasögonen? I vanliga fall (utan glasögon) är det ju bara att dra upp armen och torka lite, men det funkar ju inte nu. Ska man behöva ta av sig glasögonen varje gång man behöver torka bort svetten som rinner från pannan ner i ögonen? Jag har märkt detta tidigare och det blev ännu tydligare på loppet i lördags och då sprang jag inte ens för fullt själv utan vara ”bara” hare, men svettades gjorde jag ju ordentligt ändå.

Är det bara på mig svetten rinner ner innanför glasögonen?

Share Button