Nu har det hänt, äntligen! Jag vet inte hur länge jag har tänkt att jag skulle köpa nya skor att springa i, men det är länge. Tidigare i vintras eller våras ville jag inte köpa några för jag tyckte att jag lika gärna kunde vänta till jag kom till Boston och köpa dem billigare där. Men när jag var i Boston i april hittade jag inga skor jag ville ha. Och efter det har jag väntat på att nya modeller/versioner skulle komma ut och det tyckte jag att det nu i juli. Så jag hittade vad jag ville ha och ”tyvärr” var det RunningWarehouse som hade alla de modeller jag var intresserad av. Tyvärr eftersom RunningWarehouse är baserade i USA och det därför tillkommer fraktkostnad, moms och tull på de priser man kanske tror att man ska betala. Det blev ändå billigare än att köpa skorna i Sverige (om de hade funnits) men inte lika billigt som man kan tro. Men jag vill gärna ha de skor jag har bestämt mig för och då är det värt den extra kostnaden istället för att köpa andra skor.

Adidas Marathon 10:

Adidas Marathon 10

Jag köpte mina första par Adidas Marathon 10 i New York i maj förra året och jag gissar att jag har sprungit 70-80% av alla träningspass i dessa skor så jag antar att det var dags att byta ut dem. Jag har gillat dem starkt och Sara som köpte ett par i Boston har också fått dem som en hennes favoritsko. Jag tycker att de är ungefär som Asics DS Trainer fast lite mer ombonad och skön. Jag tycker att den är mjukare, lättare och flexiblare än Adidas Adizero Boston och Adidas Adizero Tempo. Boston har jag haft och tyckte de var sådär, något stumma och basic. Tempo har jag bara testat i butik och tycker de är lite stumma och hårda, ungefär samma känsla som jag har om Asics 20xx-serien. Som ni märker tycker jag Adidas Marathon 10 är en kanonbra sko som fler borde testa för jag tror fler kommer märka hur underbara de är. (De finns faktiskt i Adidasbutiken i Stockholm).                         Mina Adidas Marathon 10 i storlek US 8,5 väger ca 270 gram.

Adidas Adizero Adios:

Adidas Adizero Adios

Självklart var jag tvungen att köpa ett par nya Adios. Föregångaren till just Adios (som hette LT) var faktiskt anledningen till att jag gick över till Adidas från Asics och det har jag inte ångrat. Efter mina LT har jag haft 2 versioner av Adios (ett par blå och ett par Haile edition) och jag har aldrig varit besviken. I mina Adios kan jag egentligen springa alla typer av pass, från kortintervaller till långpass och jag har tävlat i dem ända upp till maradistansen. Även om de är relativt lätta tycker jag att de har helt okej stötdämpning och stabilitet med tanke på vilken typ av sko det faktiskt är. Jag gissar att många har haft ett par Adios redan och troligtvis kommer fortsätta med dem och jag tror också att modellen kommer finnas kvar på marknaden ett tag. Mina Adidas Adizero Adios i storlek US 8,5 väger ca 200 gram.

Adidas Adizero Rocket:

Adidas Adizero Rocket

Detta var den skon jag inte haft haft tidigare som jag inte ens hade provat i butik tidigare. Jag köpte den helt enkelt på vinst och förlust. Men den lät bra, den lät kul och jag ville ha något mer, något lite lättare än Adios och som framförallt var lite mer snabbhetsinspirerad än Adios som jag tycker är ganska allround trots sin låga vikt. Jag har provat Adidas Adizero Pro i butik tidigare i våras, men den tyckte jag var lite för platt och jag fick ingen skön känsla i den. Nu testade jag bara den på löpband några minuter men det var den uppfattning jag fick. Nu när jag sprungit med mina nya Adidas Adizero Rocket tycker jag om dem redan från början. Det är inte samma dämpning i Rocket som i Adios men de är tunna och det känns som det är lättare och naturligare att komma upp på framfoten i Rocket än i Adios. Så även om det kan tyckas vara en onödig extrasko när jag ändå har Adiosen så gillar jag mina nya Rocket och tycker att de fyller det önskemålet jag ville att de skulle göra. Jag hade kanske hoppats, eller kanske snarare trott, att de skulle vara något lättare än vad de är, samtidigt behöver jag inte jaga några gram hit eller dit. Jagade jag gram skulle jag ju aldrig springa med varken telefon eller klocka…                       Mina Adidas Adizero Rocket väger ca 190 gram.

Jag tycker det är kul med skor och just nu är jag ganska nöjd med min skopark. Jag tycker inte bara det är kul med skor, jag tycker också det är viktigt att jag springer i skor som passar mitt löpsteg. Tyvärr är det nog alldeles för vanligt att man köper ett par skor bara för att de är snygga, är på rea, man har fått eller vunnit dem osv. Ett par skor som inte passar dig kan i värsta fall öka skaderisken.

Mina nytillskott i skoparken!

Det är kul med skor!

Share Button