Helgen gick fort och har varit intensiv. Träningen har hunnits med okej men inte bloggandet så nu får jag ta igen det. Därför tar jag alla de 42 senaste kilometrarna i ett blogginlägg. Att det blev just 42 km är faktiskt slumpen.

Långpass i torsdags:

Jag är på väg, eller i alla fall i uppstarten till att få in lite fler långpass och gärna en rutin på det. Så i torsdags skulle jag springa långpass och målet var kanske 25 km men jag skulle vara nöjd med 20 km. Jag tycker egentligen att det är helt okej att tänka så, men innerst inne vet jag väl att det troligtvis spelar en viss roll om långpasset är 20 eller 25 kilometer. Passet kom igång ganska bra och det rullade på fint. Men någonstans mellan 10 och 15 km började det bli lite mentalt jobbigt. Jag började tänka i banorna om det skulle bli 20 km eller om det skulle få vänta till en annan dag. Tyvärr alldeles för vanligt att de tankarna kommer fram mitt i mina långpass. Men jag skärpte till mig och mindre än 20 km skulle det ju inte få bli. Och någonstans efter 19 km kom jag kanske in i andra andningen och tyckte att kunde jag köra 20 km så kunde jag köra 22 km. Så jag fortsatte och passet slutade på runt 22 km och det var jag nöjd med.

Distanspass i söndags:

Träningen i söndags får kallas för lite träning ”dagen efter”. Vädret såg inte så bra ut när vi åkte hemifrån med regnet slutade innan vi började springa och det blev riktigt soligt och varmt. Jag som hade förberett mig för träning i regn som jag skulle kunna bli kall av. Men att jag blir varm gör inget. Det blev 12 km i strandskogen och jag gissar att jag fick till det så att jag låg en bit under 5-fart. Helt okej under förutsättningarna.

Långintervaller idag:

Jag kom till Stockholm idag för ett snabbt semestermöte och hade tänkt springa med Runday för första gången. Men, det sket sig. När jag igår skulle kolla vad de skulle träna såg jag till min besvikelse att det har tagit semester. Dålig tajming alltså. Så jag hade egentligen ingen idé vad jag skulle springa och jag var läskigt nära en Årstaviken runt när det började regna och jag blev kvar ombytt inomhus. Jag behövde lite draghjälp om jag skulle ta mig ut i regnet. Och nu satt tajmingen mycket bättre. Jag kollade om Johan tänkt kuta idag och javisst, han var nästan redo att sticka ut för att springa långintervaller runt sjön i Liljeholmen. Mindre än halvtimmen tog det innan vi påbörjade våra intervaller i regnet. Men vi kämpade på och gjorde det bra. Det här är inget favoritpass men Johan är bra på att träna varierat så det var perfekt.

Share Button