Hemska kortintervaller

Igår var det debut för ett nytt träningspass som jag kommit på alldeles själv. Jag trodde att det skulle vara hårt men lagom och bra för mig. Men så här i efterhand undrar jag, hårt var det, men lagom? Jag hade tänkt att det skulle kännas okej i början och hårdare mot slutet, men nu kändes det jobbigt hela tiden. Och jag kände av träningsvärk från passet i Functional Moves, jag som trodde det passet skulle vara bra för mig, inte hämma mig. :-)

Såhär hade jag tänkt mig passet:

5 gånger 200 meter på 40 sekunder (3:20Min/km) med 20 sekunders vila. Efter ett ”set” med 5 intervaller vilade jag i 3 minuter innan nästa 5 intervaller.

Jag hade tänkt att springa 5 set med 5 * 200 meter, men det blev bara 3 set. Lite besviken över det nu, lite som alltid när jag inte gjort det jag hade tänkt, men jag var faktiskt ganska trött. Det blev alltså ”bara” totalt 15 * 200 meter i 3:20-fart. Jag höll farten bra genom alla intervallerna, men jag fick kämpa för det. Av dessa 15 intervaller kändes det som jag var trött redan på tredje intervallen. Men upplägget på passet tyckte jag nog var ganska okej. Med 5 kortintervaller är det hela tiden ganska nära 3 minuters vila mellan seten. Trots det blev det som sagt bara 3 set.

Jag måste också säga att jag är både besviken och faktiskt lite förvånad över att det inte gick bättre. Är jag inte snabbare än så här? Är jag inte bättre än så här? För om vi antar att jag kan springa milen på 38 minuter (3:48 min/km) och kan springa 1000-metersintervaller på 3:35 min/km (säger vi), borde jag inte kunna springa ett gäng 200-metersintervaller på 3:20 min/km utan att bli så toktrött som jag gjorde?

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

4 kommentarer

 1. Körde ett likadant pass för ett par veckor sedan; 4x5x200 m
  Höll en snittfart på 37 sekunder.
  Jag tycker det är ett grymt jobbigt pass. Inte alltid så lätt att köra den här typen av intervaller själv.
  Eller är några intervaller lätta att köra själv?

  Frågan är om inte jag sprang mina intervaller för fort?

 2. Om man säger så här: Du sprang totalt 3km intervaller i din 2km-fart. Då ska det kännas hårt.

 3. Tror det ta tid att vanja kroppen och de korta muskel fibrerna for korta intervaller, samt att detta var tredje intervall passet denna veckan va? Glom inte bort att vila!!!

 4. Det är stor skillnad på 3.20 och 3.35! Tycker du sprang snabbt! Du ÄR bra! Dessutom är det inte på 200 du ska vara snabb. Eller hur? :-)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *