Jag ska köpa nya löparskor. Det har jag i och för sig både tänkt och sagt ett tag nu. Skillnaden är att nu har jag en liten idé om vad jag vill ha. Men var ska man köpa skorna någonstans? Köper jag i vanlig butik i Sverige blir det dyrare än nödvändigt och dessutom är det svårt att hitta en butik som har (allt) det jag vill ha och det sistnämnda problemet är väl svårt att komma ifrån. Jag har också kikat på lite olika utländska webshoppar och i vissa är utbudet bättre än i butikerna i Sverige, men det är ändå svårt att hitta en webshop som har (allt) jag vill ha. Och ska jag handla i olika webshoppar blir det flera olika fraktkostnader. RunningWarehouse i Usa har de modeller jag för tillfället har spanat in, men då tillkommer både dyr frakt, moms och tullavgifter eftersom det kommer utanför EU och det gör att detta inte heller blir en bra ekonomisk affär.

Så hur ska jag göra? Ska jag göra det enkelt för mig och gå in i en vanlig butik i Sverige och hosta upp mer cash än nödvändigt? Eller ska jag beställa från den webshoppen som har mesta möjliga av mina önskemål och så får det bli vad det blir? Eller ska jag ta allt från Usa för att få det jag vill ha och ta smällen att det blir dyrt? Svåra frågor och tyvärr gör ju också detta att det drar ut på tiden. Tänk vad lätt det hade varit om någon butik i Stockholm hade haft det jag ville ha till bra pris, då hade skorna redan varit shoppade!

En dojja jag ville ha och fick betala dyrt för (eller normalt svenskt pris) från Usa

Share Button