Jaha, så har jag då tränat första träningspasset med Linnéa som ”fullvärdig” medlem. De få gånger jag tidigare varit med på träningarna eller hört talas om vad de ska träna vid ett specifikt träningspass så slås jag av att det ganska ofta handlar om ganska hårda och långa intervaller. Denna typ av pass tillhör inte mina favoriter och vetskapen om att det är just detta som ska tränas kan få mig att stanna hemma. Fånigt, jag vet, men jag erkänner att så är det eller så har det i alla fall varit. Att jag är ny i klubben spelar naturligtvis roll, men nu vågar jag i alla fall gå dit, men när jag väl är där undrar jag fortfarande hur hårt jag vågar spänna bågen i träningspasset.

Idag var det tydligen ett klassiskt intervallpass – tusingar på Årstabron mellan Södermalm och Årsta. Många var vi och vi delade in oss i grupper (eller det blev snarare så att farten i första intervallen skapade en lagom uppdelning). Som vanligt blev det också så att det kanske gick lite fortare än vad jag trodde att det skulle gå. Eller, vänta nu, kanske var det så att jag trodde att jag själv skulle kunna hänga med lite bättre än vad jag faktiskt kunde göra. Istället för 6 intervaller stannade jag efter 4 intervaller där vi tydligen haft ca 3:40 i snitt per tusing, med ca 90 sekunders vila. Jag kan inte påstå att detta är på min direkta topp men så är läget just nu. Det var ett tag sen jag tränade intervaller eller fart och då tappar man. För jag hoppas att jag ganska snabbt kan träna mig upp till lite bättre än dagens prestation om jag väl försöker genom mer snabbhetsträning.

Hur som helst så slog mig faktiskt tanken direkt efter intervallerna, innan vi ens hade joggat tillbaka, att ett sånt här pass hade jag aldrig gjort själv så bara det är ju kanon. Min förra period jag sprang intervaller lite flitigare var i vintras när jag sprang på löpband, men förhoppningsvis dröjer det ett tag innan jag går in på löpband igen och då behöver jag ju denna typ av pass utomhus också.

Efter dagens pass skulle vi gå ut och ta en öl. Jag följde med och det var kul att se vilken bra uppslutning det var på denna after run. Och även om träningen faktiskt är viktigast så tycker jag denna typ av sociala aktiviteter också är viktiga.

Jag är redo för IF Linnéa, hoppas klubben är redo för mig!

Share Button