Ibland är det inte årstiden utan vädret som bestämmer vilken årstid man tycker att det är, eller i alla fall känns som. I helgen som gick gissar jag att många av oss runt om i landet kunde uppleva sommarlöpning i bra väder. Bra väder om man gillar sol och värme vill säga. Själv var jag en snabbis på Gotland i helgen och vi hade allt från soligt, varmt och fint till dimma, inversion och kallt. Jag passade så klart på att springa när det var bra väder.

Jag sprang samma runda som Sara hade sprungit tidigare, en ganska lätt runda med mycket raksträckor så det var lätt att hitta. Som vanligt flög det förbi många tankar under passet, allt från det här med fotrallyt till ultralöpning till hur det kan vara så jobbigt att jogga några kilometer. För tänk vad inre och yttre detaljer kan påverka oss mycket. För egen del har jag lättare att tänka lite ”negativt” på att saker och ting kunde varit bättre. Kanske lite bättre väder, kanske lite lättare bana, kanske lite mindre problem med magen, osv. Samtidigt tror jag mycket på att vi med rätt inställning faktiskt kan påverka både de inre och yttre detaljerna. Värdet kunde ju varit ännu sämre och tänk vad skönt att jag inte har ont i foten idag, osv. När det gäller detta (och mycket annat) är Mia en förebild. Väldigt ofta hör jag henne prata i termerna att hon ska vara glad och ha kul under loppet. Och visst måste det vara mycket lättare att lyckas trycka bort de negativa tankarna om man är glad och har kul och även om detta inte skulle lyckas så bra att vi lyckas med våra högt uppställda mål, så hade vi i alla fall roligt på vägen och det är väl kanske ändå det viktigaste!

Tjohoo vad glad jag blir av fint väder!

Share Button