Springa för välgörenhet

Jag erkänner att jag inte är jätteinsatt i ämnet, men tycker det är en bra grej. Att springa för välgörenhet, eller charity som man säger utomlands är något som jag tror kommer mer och mer. Jag har märkt att detta verkar mer vanligt utomlands än i Sverige även om jag har sett att det har börjat komma här också.

Och tänk så många olika välgörenhetsorganisationer som är i stort behov av pengar för att bättre kunna bedriva sin verksamhet för de som verkligen behöver hjälp. Och som alltid, vem vet när vi själva eller någon i vår närhet blir drabbade. Det är nog tyvärr ganska vanligt att man blir mer benägen att bidra efter det att något i ens närhet har hänt, men vi borde kanske tänka att vi gör insamlingen för alla, inte bara de i vår egen närhet.

Med detta blogginlägg vill jag göra oss uppmärksamma på att vi alla kan bidra och jag tror generellt sett att idrottsrörelsen är en rörelse som är ganska van vid att samla in pengar till olika ändamål i verksamheten. Så nu hoppas jag att vi alla tänker en extra gång om vi kan vara med och bidra på något sätt när vi framöver ser något om charity.

Både jag och min kompis Stefan som bor i USA har kvalat in till New York Marathon i november och Stefan kommer också att springa för team Lance Armstrong i charitysammanhang. Stefan skriver så här om sitt deltagande:

Till höst kommer jag att springa NYC Marathon. Jag har blivit antagen att representera Lance Armstrongs cancerfond Livestrong. Vanligtvis kan detta vara vägen in till NYC Marathon som har ett lotteri för att komma in, men jag hade redan en garanterad plats. Anledmingen till att göra en insamling var att stödja min frus familj och familjmedlem som drabbats av cancer. Fundera gärna på om du vill sprida budskapet via din blogg eller gå in på hemsidan och läsa mer, http://run.livestrong.org/team

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

5 kommentarer

 1. Jag har funderingar att ordna ett löparevent där vi som deltar samlar in pengar till något välbehövligt ändåmål.
  Att vi skänker en viss summa för varje km/person

 2. Tack Kenth for inlagget.

  Fundraisers ar riktigt stor har i USA. Till NYC Marathonj finns det tex 200 olika orginasationer att valja imellan.

  Jag har aven fatt min favoritgrupp Nitzer Ebb att stojda min insamling. Bandet har balnd annat figurarat som forband till Depeche Mode och har iUSA ocksa spelat pa Giant Stadium. De har skankt instrument, orginal konst till album och handgjorda flyers fran deras tidiga era….riktiga samlar objekt. Allt kommer ga pa ebay.

  Har finns all info och om ni vill stodja min fundraiser….please!
  http://www.fightthecancer.nitzer-ebb.de

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *