Jag tar rubriken en gång till – ”Resultat ger motivation!

Det är Annika Sjöö från Let’s Dance som ger sitt bästa tips till de som vill komma igång med sin träning. Läs hela artikeln här på Aftonbladet.

Fråga mig inte hur jag hamnade på Aftonbladets Viktsida, men jag fastnade för orden i rubriken som jag tycker alla kan ha användning av. Visst, den kanske passar bra för de som vill komma igång med sin träning, men jag försöker också använda mig av den.

Den största tröskeln som finns är att komma igång, få in en lagom rutin. För när man har kommit över tröskeln och man börjar se lite resultat, jag då ökar motivationen och så går det ännu lättare att träna och så kommer resultaten. Visst, det låter kanske enkelt, men är man resultatfokuserad blir man nog aldrig nöjd, man vill hela tiden förbättra sig. För när man har nått ett mål, då är det lätt till att man blir lite dålig på att vara nöjd. Jag tänker lätt, ”okej, det var bra, men nu vill jag mer…”. Som till exempel, varför vara nöjd med 3 timmar på maran när man kanske kan springa på 2.55?

Visst motiverar en härlig miljö och bra väder!

Share Button