Utan energi är det svårt!

Förra veckan var ingen bra träningsvecka, inte alls! Och tyvärr börjar denna inte mycket bättre. Efter en ”affärslunch” på Gondolen vid Slussen i Stockholm blir man ju hungrig igen redan när man går därifrån. ”Fint” är helt enkelt inte alltid bra. En mellanmålsbanan blev det under eftermiddagen men eftersom jag sen kom hem sent (efter lite pyssel i gamla lyan) kände jag att jag var totalt tom på energi och kunde inte sticka ut och springa utan att äta först. En snabb hederlig makaroner och falukorv senare var jag människa igen. Men efter en lagom lång tid efter mat innan träning sitter jag nu här 22.30 och kommer helt enkelt inte orka ta mig ut och springa idag.

Lite olyckliga omständigheter så är träningen körd. Fast om jag hela tiden utgår från att jag måste käka en massa mellanmål och att jag inte kan lita på lunchen så skulle jag kanske klara mig bättre. Jag får heller inte låta bli att köpa något att äta bara för att jag just då kanske inte är hungrig. Energi behövs!

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

4 kommentarer

 1. En näringsfysiolog skulle nog drömma mardrömmar om min kost.
  Frågan är hur mycket bättre jag skulle bli om jag åt mindre av livets goda?
  Känner nog ingen direkt sug av att ta reda på det heller. Förbättringen skulle nog vara marginell för att det skulle vara värt att offra något. Eller vad tror du?

 2. Mikael: Jag tror som du. Nu vet jag inte hur mycket du äter, men alla är vi ju olika och äter olika mycket och kanske också behöver olika mycket, både för att kunna fungera och för att kunna träna. Jag vet inte hur mycket det skulle om man ändrade sin kost från jätteonyttigt till jättenyttigt, men visst, det finns säkert många som vet och tycker att det skulle göra stor skillnad. Man måste nog tro på det själv.

  Däremot tror jag man kan förbättra sina resultat genom att äta mindre av det man faktiskt inte behöver, t ex godis och liknande. För går man ner i vikt på detta sätt, utan att minska på den mat man behöver, tror jag det kan göra skillnad. Jag har någonstans hört eller läst att 1 kilo kan motsvara 0,5 minuter på milen. Kan man då gå ner 2 kilo på detta sätt och få en minut ”gratis” på milen är ju inte det fy skam.

 3. Ja utan bränsle ingen energi…
  Men ni verkar ha haft en fantastisk (energipåfyllande) helg i Torekov!
  Hoppas dagen har varit bättre. :-)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *