Förra helgen hade ett helt annat fokus än vad denna helgen har haft. Denna helgen har jag jobbat, men förra helgen fick andra jobba när jag passade på att lyxa lite på Torekov Hotell med andra träningsbloggare.

Helgen inleddes med att alla, men på olika sätt, fick väldigt bråttom att ta sig ner till Torekov och Torekov Hotell där vi skulle husera mellan fredag kväll och söndag lunch. Tanken var naturligtvis att vi skulle träna en del, men också att det skulle bli en avkopplande helg med likasinnade där vi också skulle kunna lyxa med god mat och SPA. Och detta drog egentligen igång redan på fredagskvällen med en 3-rättersmiddag med vin eller öl. Kul att umgås med både nya och gamla bekantskaper och att göra det även utanför träningsaktiviteterna. Och att det skulle bli väldigt god mat hela helgen förstod jag, för fredagens 3-rätters var mycket bra och då tycker jag själv att jag har ganska höga krav.

Lördagen blev en otroligt lång och intensiv dag. För min del började den med en morgonjogg där vi var några stycken som började med att springa en sväng ut mellan åkrarna för att senare på rundan springa ner till hamnen i Torekov och sen följa Skåneleden utmed kusten bort till Torekov Hotell. Det viktigaste med rundan kanske inte var själva löpningen utan den miljön vi kunde morgonjogga i. Vi sprang och pratade om miljön och den pittoreska byn och hur härligt det är att springa utmed havet. Nu gällde det att försöka komma ihåg miljön när man kommer tillbaka till vardagen.

Efter hotellfrukost och utdelning av goodiebags var det många som gick ner i träningssalen och tränade flera pass innan lunch. Själv tog jag det lite lugnt och var inne på SPA-avdelningen en stund. Efter lunchbuffé, lite afternoon tea och lite badande var det dags för mitt andra löppass. Denna gången var vi några som sprang söderut utmed havet på Skåneleden och efter ett par kilometer hittade vi en liten perfekt backe som gick nerifrån havet och upp till Skåneleden. Eftersom vi hade tänkt oss lite intervaller fick det bli 8 intervaller med joggvila tillbaka. Inga jättelånga intervaller men i den värmen blev man ändå trött så det räckte. Jag kände hur jag när jag kom ner och skulle påbörja en ny intervall fortfarande kunde flåsa en hel del, men att benen fortfarande var okej och jag kunde köra på i alla intervallerna.

Direkt efter löpningen var det inomhusträning igen och denna gången var faktiskt undertecknad med. Det var ett Body Balance pass som kanske inte riktigt är min bästa gren. Ett bra pass som många löpare säkert skulle behöva, men det är väldigt svårt att komma iväg på ett sådant pass tycker jag. Det svåra är egentligen inte att jag känner mig obekväm med att vara där och försöka, det värsta är att jag känner att jag inte kan så att jag inbillar mig att jag gör fel. Det blev också lite tydligt när en del deltagare efter passet tyckte att det var jobbigt men jag hade liksom inte kunnat kämpa på samma sätt.

Efter sista träningspasset för dagen var det dags för lite lyx igen. Vi hade igen tid för lite SPA och Torekov Hotell bjöd oss också på en liten massagestund. Att sitta med ett glas gott i en 40-gradig pool i underbart väder med härliga vänner vid havet på Torekov Hotell, det var lyx!

Naturligtvis blev det 3-rätters middag även på lördagskvällen med ett efterföljande litet party på en terass. Tidigt söndag morgon gick några på nytt pass medan jag var inbokad på en timmes massage. Efter frukost var det dags för helgens tredje löppass men då var många av oss lite trötta och en del gick och en del sprang återigen en sväng utmed havet. Vi avslutade det hela med att bli bjudna på en smoothie innan vi sa hej då och började våra hemresor hem till vardagen.

En väldigt intensiv helg som gick väldigt fort. Men samtidigt var det väldigt väldigt bra. Vi hade väldigt bra väder och vi bodde på fantastiska Torekov Hotell. Maten och servicen var tipp-topp, men kanske det är de små detaljerna som jag kommer ihåg mest. Som hur vi vid ett par tillfällen blev bjudna på smoothies utan att vi visste om det och även fick varsin lite massagestund som naturligtvis var en positiv och välkommen överraskning. Och även om det kostade en del så känns det kul att någongång ibland ha möjlighet att få vara med på en miniträningssemester med guldkant.

Härligt välkomnande!

Goodiebags fick vi också!

Äntligen lediga, Sara och jag!

Utomhusgymnastiken var frivillig!

Jessica som var grym (på många sätt) som BodyBalance instruktör!

Emil visar sina färdigheter i rytmisk gymnastik (eller vad det kan heta)!

Annica och Annelie visar vilka färger på kläder som tydligen gäller!

Visst ser det bra ut!

Träningsbloggare på SPA: Jessica, Emil och Åsa!

Löpare innan start: John och jag!

Huvudfixarna: Sara och Annelie!

Kanske var lyxen bäst av allt!

Share Button