I mitt förra blogginlägg avslutade jag med att fråga efter tips på hur träningen ska överleva sommaren. Jag fick ganska varierande och bra svar, som alla säkert stämmer in på verkligheten. Man kan anmäla sig till lopp och galna upptåg, man kanske kan springa mer med andra och man kanske inte ska ta löpningen lika allvarligt utan bara låta den komma när den kommer, om den kommer. Men en kommentar var att undvika en massa sociala sammanhang och det är ju också en lösning, fast kanske inte lika roligt.

Ikväll blev det en spontan obokad tillställning innan jag hade hunnit träna. Och eftersom jag igår hade en liten upptaktsträning för mig själv efter maran så ville jag ju inte hoppa över träningen redan dag 2, så det blev en liten runda strax innan 23 ikväll. Och det var inte kolsvart ute och jag var inte ensam om att vara ute och springa heller. Så att tillåta sig själv att träna på konstiga tider istället för inte alls kan också vara ett sätt att få träningen att överleva sommaren.

En annan konstig tid att springa på är morgonen. Ibland önskar jag att jag var lite mer morgonpigg än vad jag är så att jag hade lite lättare att komma ut tidigt på morgonen, men så är det tyvärr inte. Men kvällspigg, det är jag oftast! :-)

Jag, Sara och MarathonMia var ute på nattlig runda tidigare i år

Share Button