Besök på UCSP, igen

Idag gjorde jag mitt tredje och sista besök på UCSP innan maran i förhoppningen att mina problem i foten ska lugna ner sig. Jag vet inte exakt vad hon gör, kiropraktor Jenny, men bra är det tror jag. Om ni har tittat en del på Vinterstudion på SVT så är där ibland en fysiker som på ett väldigt kul och pedagogiskt sätt förklarar hur det här med alla vinklar och krafter hänger ihop och på liknande sätt kan Jenny förklara en del av löpningens hemligheter som jag som vanlig löpare inte känner till. Kul och intressant och man kan helt klart bli bättre på att springa om man gör mer rätt, men det kanske inte är så lätt att ändra på sitt sätt att springa.

Jag tycker också det är kul att se vilka möjligheter som finns bortom de stora gymkedjorna. Och jag hade egentligen ingen större förhoppning att mina problem skulle vara så vanliga och så ”lätta” att behandla. Jag har väl hört ordet ”vila” lite för mycket. Det var Sara som tipsade om UCSP när hon kikade runt vilka möjligheter som fanns i samband med att hon letade efter ny PT. Nu är jag klar på UCSP för den här gången, men får jag några skadebekymmer kopplade till löpning eller annan träning så vet jag vart jag ska gå. Och jag skulle säkert kunna få hjälp med träningen där också.

Det var i alla fall fint väder i helgen som gick!

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

2 kommentarer

  1. Hej,

    Jag har liknande ”problem” med min fot som du har beskrivit i dina inlägg under Maj 2011. Jag googlade kiropraktor och fot och fick träff på din blogg.

    Jag undrar hur det har gått för dig och din for och om du märkte någon förbättring efter behandling hos kiropraktorn?

    Själv misstänkte jag för en stressfraktur men efter att ha råkat ”knäcka” till foten två gånger, varvid det genast blev bättre, börjar jag fundera på om det inte är något annat.

    Mvh. Robert.

  2. Robert: För min del tror jag inte att det varit någon stressfraktur, foten är helt enkelt lite knakande till och från. När det känns som mest gör det ont och ibland blir jag trött i smalbenet. Men det går över, kanske snabbare med hjälp av kiropraktorn. Något som jag känner typiskt för mitt problem är att efter t ex ett marathon (eller annat långt lopp) kanske jag inte riktigt kan framkalla det här knäppandet i foten. Även om det kändes att kiropraktorn förstod problemet och kanske var på rätt väg så tror jag att problemet hade gått tillbaka ändå, osv, inte försvinna för så länge jag lätt kan framkalla det här knäppandet så är det ju inte som det ska. Men som sagt, min grej går över när det gäller smärtan, även om jag egentligen vet att problemet som sådant inte är löst.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *