Idag gjorde jag mitt tredje och sista besök på UCSP innan maran i förhoppningen att mina problem i foten ska lugna ner sig. Jag vet inte exakt vad hon gör, kiropraktor Jenny, men bra är det tror jag. Om ni har tittat en del på Vinterstudion på SVT så är där ibland en fysiker som på ett väldigt kul och pedagogiskt sätt förklarar hur det här med alla vinklar och krafter hänger ihop och på liknande sätt kan Jenny förklara en del av löpningens hemligheter som jag som vanlig löpare inte känner till. Kul och intressant och man kan helt klart bli bättre på att springa om man gör mer rätt, men det kanske inte är så lätt att ändra på sitt sätt att springa.

Jag tycker också det är kul att se vilka möjligheter som finns bortom de stora gymkedjorna. Och jag hade egentligen ingen större förhoppning att mina problem skulle vara så vanliga och så ”lätta” att behandla. Jag har väl hört ordet ”vila” lite för mycket. Det var Sara som tipsade om UCSP när hon kikade runt vilka möjligheter som fanns i samband med att hon letade efter ny PT. Nu är jag klar på UCSP för den här gången, men får jag några skadebekymmer kopplade till löpning eller annan träning så vet jag vart jag ska gå. Och jag skulle säkert kunna få hjälp med träningen där också.

Det var i alla fall fint väder i helgen som gick!

Share Button