Så här ska jag springa Göteborgsvarvet

Imorgon är det dags för årets löparjippo i Göteborg och jag tänkte vara med. Men då måste flygbussen jag sitter på snabba på lite, annars missar jag flyget.

Vi är säkert många som ska springa maran nästa helg och därför har funderat på om vi borde springa halvmaran i Götet eller inte. Det sägs ju att det egentligen är för kort tid emellan för återhämtningen. Jag vet inte om det stämmer och det kan säkert vara olika för olika löpare. Till exempel har jag haft minst sviter från maran efter de maror som gått fortast, för då har jag ju också varit i bäst form.

Men jag tänker i alla fall springa runt varvet imorgon, men jag ska göra så gott jag kan för att göra det enligt Szackes råd. Och det var att inte gå för fort, möjligtvis i tänkt marafart och helst lägga på ytterligare ett par minuter på sluttiden. Samtidigt är det viktigaste att det rullar på med en bra känsla. Så det är min plan. Jag ska försöka gå ut lugnt och hitta en rytm som känns behaglig och ligga där. Jag hoppas att detta kan innebära en km-tid på runt 4.15 och en sluttid under 1.30. Men som sagt, det viktigaste är kanske att ha känslan med mig hela tiden så jag inte tar ut mig.

Jag undrar lite hur det kommer kännas att inte försöka gå för fullt. Är det mesigt eller smart? Ska man låta bli om man inte kan gå för fullt, oavsett anledning? Jag hade en liten plan att klä ut mig lite som jag ibland gjort tidigare eftersom det då hade varit enklare att ta det lite lugnare. Men eftersom jag bor lite konstigt just nu så hade jag ingen chans att hitta mina gamla ”kostymer” och jag tror egentligen att de ligger hemma.

Pink Panter and the Tiger

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

7 kommentarer

 1. Problemet kan vara att hålla sig från att gå för fullt. Jag har flera gånger startat i lopp med ambitionen att ta det lugnt, men sen när startskottet går och alla runtomkring en rusar iväg är det helt omöjligt att hålla tillbaka.
  Men om man klarar av att ta det lite lugnt så kan det nog vara en bra förberedelse inför Stockholm.

 2. Lycka till oavsett! Jag kör premiär på svenska cupen i triathlon nästa helg, inte helt optimalt att ladda med en halvmara då heller.. men men.. man kan ju liksom inte hålla sig från varvet:)

 3. Älskar kläderna! Fantastiskt!

  Tror att du kommer ha svårt att hålla igen :) Kör på känsla. Du är löpstark, så därför kan Szacke rekommendera dig det.

  Håller tummarna för att du kan hålla din plan!

 4. Jonas: Jo, det kan vara svårt att hålla igen, men jag ska försöka så får vi se hur det.

  Magnus: Visst är det så, varvet hör ju liksom till. Lycka till imorrn!

  Mia: Visst är kostymerna fina! Jag hoppas att jag kan hitta en lagombra rytm som är lagom utan att slita.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *