Efter Boston Marathon har jag nog dragit ner på antalet träningstillfällen. Det känns så i alla fall. Idén efter Boston var lite att försöka få till några långpass innan Stockholm Marathon, medan jag tyckte att jag har tillräckligt med fart i kroppen. Därför har det blivit färre snabbhetspass och fler längre pass efter Boston. I helgen kunde jag inte träna eftersom jag hade fullt upp med jobb på en fyrverkeritävling i Tyskland så det fick bli igår istället.

Under dagen gick tankarna fram och tillbaka om jag skulle behöva träna inomhus eftersom det var regnigt värre emellanåt i Stockholm. Så när jag kom hem efter jobbet låg jag mest och väntade på att jag skulle ta mig för något i alla fall. Och efter en kvällsskur så bytte jag om till kläder för utomhusträning med regnjackan från Craft ytterst, sen gav jag mig ut.

Jag hade bestämt mig för att springa lugnt och springa ute på Djurgården, men inte bara på de gamla vanliga vägarna ”där alla andra” springer. Jag tycker själv jag lyckades väldigt bra med det och sprang istället på många mindre stigar som ibland gick inne i skogen och ibland utmed vattnet. Med ett lugnt steg, som jag försökte tänka på att det skulle vara så bra som möjligt, sprang jag omkring med musik i öronen och tänkte på både det ena och det andra, mest träningsrelaterat förstås. Det blev ungefär 1,5 timme och jag vet inte hur långt. Som ni märker var idag varken längden eller farten speciellt viktig, utan jag ville mest komma ut tillräckligt lång tid och jogga runt lite. Naturligtvis hade det inte regnat klart utan det kom en ny störtskur 10 minuter innan jag var hemma så jag blev blöt. :-(

Man blir blöt när det regnar, även om det inte syns på bilden!

Share Button