Jag har lärt mig en sak från TSM-Micke och det är att ta väldigt väldigt små steg i uppförsbackarna. I allmänhet tror jag det är bra att ta mindre steg uppför och längre steg utför och det är väl inget konstigt med det. Men jag tror att många kanske skulle tjäna på att ta ännu mindre steg uppför än vad vi gör idag. Jag har provat detta på träning och det känns som kroppen återhämtar sig lite lätt trots att det är uppför och jag är piggare på toppen istället för helt slut.

Men visst går det sakta, det gör det. Så frågan är hur små steg man vågar ta uppför Västerbron på maran. Man vill ju inte tappa tid bara för att man tar små steg. Men man kanske lätt springer ikapp efteråt om man är pigg. Är detta detsamma som att våga ta sig tid att dricka vid vätskekontrollerna? Att våga stanna till så pass länge så att man får i sig den vätska man behöver, även om det innebär att man tappar 10 meter på klungan man låg i? Bra fråga tycker jag och när det gäller vätskan är jag bekväm med att släppa lite bara för att få i mig tillräckligt med vätska.

Hur tänker ni om detta?

Share Button