Jag har varit ute på Lidingö och joggat sista milen på loppet. Okej, jag har gjort det förr och till och med sprungit Lidingöloppet även om det kan låta otroligt. Jag är ju en lat asfaltsräv som inte gillar terräng, backar eller när det är jobbigt. Och ändå är det tänkt att jag ska springa Lidingöloppet i höst, men hur ska det gå egentligen? Sista milen är backigare än vad jag kommer ihåg och den lär ju inte bli lättare efter 2 mil i ben, armar, mage, tår och alla andra kroppsdelar som lär vara helt slut när jag kommer till Grönsta Gärde och har den hatade milen framför mig.

Jag håller fast vid att jag tror att det är jobbigare att springa ett marathon än ett Lidingölopp eftersom man (troligtvis) håller på längre tid på ett marathon, men tycker någon annorlunda så får man göra det. En av de jobbiga delarna med att springa terräng är att det går långsammare och är jobbigare än att springa ett flackare lopp på asfalt. Visst, det kan vara fint i skogen vid vatten och allt det där, men det blir trots allt ett sämre resultat. Jag är nämligen dålig på att acceptera att jag inte kan hålla samma fart i ett jobbigt terränglopp som i ett lätt asfaltslopp. Jag vill ju prestera så bra tid som möjligt och i resultatlistan står ju oftast inte hur vädret var, hur backigt det var, hur trångt det var eller vilka anledningar det nu kan finnas till att ett resultat blir sämre än vad det skulle kunna vara på en viss given distans.

Men, som det är tänkt just nu så ska jag springa Lidingöloppet i höst. Och jag får väl tänka som så att träningen inför det förhoppningsvis kan ge något gott med sig till lopp där man har en chans att prestera ett bra resultat i förhållande till distansen. :-)

Jag, en blivande terrängfantast? Nja, inte så troligt!

Share Button