Jag har tänkt på det ett tag och igår blev det verklighet och oj så lätt det var. Igår avslutade jag mitt medlemskap på Balance, ett gym i Stockholm som inte håller måttet!

Jag har inte varit medlem på Balance speciellt länge och jag har egentligen inte varit speciellt imponerad någon gång. Det som de var bra på var att erbjuda uppsägningstid på 1 månad, vilket gör att det var lättare att testa lite och inte behövde signa upp sig på ett helt år eller så. Men för nästan 700 kronor i månaden vill jag ha lite mer.

Självklart är det så att olika individer kräver och önskar olika saker av ett gym så det är också naturligt att det jag tycker är dåligt eller mindre bra kan ju någon annan tycka är jättebra. Jag tänkte framförallt använda gymmet till löpträning på löpband och det blev aldrig mycket mer än så heller. Och jag hade en liten idé om att jag skulle vara med fram över Stockholm Marathon och nu blir det precis så med 1 månads uppsägningstid. När jag framförallt siktar in mig på löpningen vill jag att det jag behöver för bra löpträning håller en viss standard, men tyvärr, det är väldigt mycket sämre än vad jag hade tidigare. Visst, jag kanske hade det väldigt bra tidigare, men varför ska man vara nöjd med sämre? Funktionaliteten på löpbanden har jag inte märkt något jättestort fel på, men de hade gärna fått öka och sänka farten lite snabbare, speciellt när farterna är förinställda. Detta kan säkert bli bättre på många löpband. Jag är också van vid att löpbanden har en fläkt, men det har inte löpbanden på Balance. Okej, det kanske inte alla löpband på marknaden har, men är det några löpband som verkligen skulle behöva det är det löpbanden på Balance, för där är väldigt lågt i tak och inte direkt någon luftkonditionering att tala om. Men visst, tränar man för ett marathon i Sahara kan det ju passa bra, men hur många gör det?

Share Button