Snabba Fötter in 2011 ING NYC marathon

Jag har under snart en veckas tid försökt anmäla mig till ING New York City Marathon och sista dagen för anmälan var igår den 30 april. Anmälninsförfarandet på nätet har inte riktigt fungerat som det skulle och därför har jag mailat till dem, men responsen har varit nästan obefintlig, men det skriver också att de får otroligt mycket mail.

Samtidigt som jag hoppades så trodde jag loppet var kört tills jag nu tidigt i morse öppnade mailen från telefonen i sängen bara för att kolla om jag fått någon respons. Och där fanns det nya mailet jag väntat på och beskedet kunde inte vara mer glädjande: ”You are accepted into the 2011 ING NYC marathon”. Jag blev nog fan lite tårögd där på sängkanten när jag rullade fram texten från Janet, min nya favorit från NYC marathon.

Senast jag var i New York var i maj för ett år sedan (mellan Göteborgsvarvet och Stockholm Marathon) och vi joggade en del i Central Park och där var vi minsann inte ensamma. Löparvågen är minst lika stor i USA och det märktes tydligt. Jag såg då också information om att man kunde gå med i det som motsvarar TSM (Team Stockholm Marathon) i Sverige. Även om jag lite löst tänkt på att springa i New York så blev det ännu mer påtagligt då. Samtidigt är det inte så lätt att komma med, man ska antingen ha tur i ett lotteri (eller otur flera år i rad), åka med någon resebyrå som lätt blir väldigt dyrt eller få en garanterad plats för att man klarat deras kvalificeringsgränser. Även om jag gillar att många kan få chansen på många olika sätt så är jag nöjd med att jag kom med för att jag kvalade in på tid och därigenom fick en garanterad plats.

Så nu måste jag fortsätta träna och träna mer långpass. Och det gör jag ju faktiskt här nere på ultrahelgen i Skåne, igår blev det 53 km. Mer om ultrahelgen kommer i ett separat inlägg senare.

Idag är jag nöjd!

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

9 kommentarer

 1. Du skojar! Grattis!!! Min största träningsdröm. Att hitta motivationen att träna för NYC lär ju inte bli svårt!

 2. Nä men…. vad roligt!!! Grattis!! Det är inte alla som får springa där….
  Men du kan allt!!
  Jag hoppas att springa där en dag!

  kram

 3. Pilla: Tackar! Hoppas att träningen i sommar blir bättre än vanligt! Stay tuned!

  Helena: Tackar! Anmäl dig, om inte annat till lotteriet så kommer du att springa NYCM en dag!

  Coyntha: Tackar! Anmäl dig till lotteriet och du har en garanterad plats inom 4 år. Vänta inte, anmäl ditt intresse med en gång.

  Anneliten: Grattis till dig också! Oj, vad kul! Och skönt att fler har lyckats strula förbi svårigheterna men fått ett grymt mail från Janet!

 4. Grattis! Vad roligt för dig! Hur har du gjort för att få plats? Vet att det brukar vara rätt stor konkurrens om platserna…

 5. Jättekul! Hade varit häftigt att nån gång göra en halvmara i nån rolig europeisk huvudstad.
  Kanske finns en halvmara i Colombia som jag ska besöka senare i år.

 6. Kul, skont att det fixade sig till slut…

  Skall bli haftig som satan, men jag tycker anda att Boston ar storre, har inte alls samma kansla infor NYC som jag har infor Boston, men det kanske kommer nar man borjar att skissa pa en traningsplan….C Ya in Nov!

 7. Ulle: Tackar! Jo, jag kan tänka mig att det är hård konkurrens om platserna. Man har en garanterad plats om man har klarat deras kvalificeringstider, så för min del var det ”bara” att anmäla mig.

  Mikael: Jag tycker resa och löpning är en ypperlig kombination. Weekendresa till europeisk huvudstad är inte alls fel. Jag var i Prag och sprang halvmara för en månad sedan och det kan jag tänka mig göra om.

  Stefan: Ja, puh, det var jobbigt! Svårt att jämföra Boston och New York, stora maror på olika sätt. Kul blir det säkert i alla fall! See ya!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *