Jetlaggen har inte riktigt lugnat ner sig än, eller så är jag bara normalt trött, så ikväll blev det stillasittande istället för aktiv träning. Vi gick till Alewalds i Stockholm där Magnus Hagström föreläste om konditionsträning och löpning. Samtidigt var representanter från olika märken representerade, bland annat Craft, och det rabatterades lite under kvällen.

Föreläsningen var ganska intressant. Den innehöll väldigt mycket, kanske nästan för mycket. För mycket i den bemärkelsen att man får reda på så mycket som är bra att veta men som samtidigt gör att man borde inse att man borde göra så mycket mer än att bara springa. Och ibland är det ju lättare att vara ovetande. :-)

Det gicks igenom hur hjärtan pumpar blod hit och dit och hur det når musklerna och sådant. Jag är inte så bra på det, men visst är det lite intressant. Och kanske kanske blir det också lättare att inse varför långa lugna långpass kan vara bra. Det gicks också igenom en del om de olika pulszonerna och detta har ju blivit allt populärare och kanske också vanligare och någon gång måste kanske även jag börja kika lite på pulsen i min träning. Än så länge kollar jag bara vilopulsen ibland och då genom att hålla fingret på armen och räkna, the old style alltså.

Det jag framförallt tar med mig från kvällen är att Magnus verkligen gillar det han håller på med och det tycker jag är härligt. Det andra är att butiken Alewalds (som jag bara har varit i två gånger) är en riktigt bra butik som har ett lite större och mer varierat utbud än vad som är vanligt i andra löparbutiker. Det märks också eftersom de också har mycket cykelkläder och andra kläder för andra utomhusaktiviteter.

Share Button