Boston Marathon var målet och det jag blickade fram emot under en lång tid, både för resan och loppets skull. Men efter Boston Marathon kommer det faktiskt mera, det kommer alltid mera. Nästa mål får bli Stockholm Marathon där jag på nytt hoppas på att springa under 3 timmar. Mitt planerade deltagande i olika arrangemang fram till dess ser just nu ut såhär:

29 april – 1 maj: Ultrahelg i Skåne. Vi springer ca 11 mil på 2 dagar från Skanör till Brösarp. Vi bor bra och äter gott på gästgiverier vi springer förbi. Arrangeras av Fredrika.

7 maj: Kungsholmen runt i Stockholm. Jag har aldrig sprungit detta lopp så jag kanske får testa det nu. Mest för att det kanske är bra träning inför maran. Exakt distans får vi se när jag ev springer, förra året var milen tydligen inte en mil…

21 maj: Göteborgsvarvet. Planen är att på något sätt vara med på detta ”jippolopp”. Släkt och vänner har varit med sen urminnes tider och så blir det även i år och därför ska jag också försöka ta mig dit. Men som alla vet är det inte så smart att lägga Göteborgsvarvet och Stockholm Marathon med en veckas mellanrum, men som en kompis sa, ”vi får försöka njuta av både Göteborg och Stockholm” och det tycker jag låter som en skön inställning. Med tanke på Stockholm Marathon får målet i Göteborgsvarvet inte bli att maxa utan snarare att försöka ta mig runt i en ”lagom” fart, ungefär i tänkt marafart kanske.

Om jag ska lyfta blicken längre fram än Stockholm Marathon den 28 maj måste nästa stora lopp vara New York Marathon i november. Det kanske inte är någon snabb bana perfekt för personliga rekord, men New York är i alla fall en underbar stad och en resa dit gör inget. Jag bör nog anmäla mig dit snarast så kan jag själv senare välja om jag vill åka eller inte.

Share Button