Det man inte har i huvudet får man ha i benen

Jag gick förbi gymmet ikväll. Hade tänkt att lufsa fram en längre sträcka, men klockan hade tyvärr rullat iväg lite för långt in på kvällen så det skulle bli lite sent, igen. Så efter 10 minuter på bandet kom jag på att jag kanske hade en PT-timme bokad. Man fick 2 PT-timmar som ny kund och den första skulle vara nån kväll i denna veckan, men jag kom inte ihåg vilken dag. Tyvärr kunde de inte hjälpa mig i receptionen heller. Så jag satte mig ner och väntade och vips så dök det upp en PT. Dagens lilla besök gick mest ut på sånt man kanske vet men väljer att inte tänka för mycket på, dvs hur stel och ovig man är. Eller jag ska inte säga ”man”, utan det är ju JAG som är det och kanske ingen annan. Och visst borde man, eller JAG, träna mer rörlighet och sånt, men det blir tyvärr sällan av. Och vi vet ju att den bästa träningen är den som faktiskt blir av.

Efter PT-introduktionen gick jag tillbaka till bandet och körde 5*2 minuter i 3.45-fart, mest för att jag kände att jag var tvungen att göra något mer. Nån gång hade det varit skönt att känna att 3.45-fart är en behaglig fart jag kan hålla i en mil utan allt för stor ansträngning, men där är vi inte ännu…

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

3 kommentarer

 1. Du kan lägga till ytterligare en person på din lista över oviga – rätt gissat, det är jag :)
  Stretchar ungefär 15 minuter varje dag men det blir mest ljumskar, fotleder, framsida underben … inte mycket annat tyvärr.

  Jag önskar tips för hur fort jag ska springa mina intervaller.
  Vilken fart ska jag hålla och hur lång vila behöver man.
  Har du några handfast råd? Du kanske behöver lite mer information och i så fall vilken?

 2. Mikael: 15 minuter om dagen tycker jag är ganska bra stretchat!

  Hur intervaller ska springas är en ständig fråga för många, även för mig. Och jag tror egentligen inte finns något ”facit” eftersom det beror ganska mycket på vilken typ av löpare man är, vilka distanser man siktar på och vad det specifika intervallpasset ska vara bra för. Intervallpass kan ju ha många olika syften. Jag får försöka fundera ut ett längre inlägg i ämnet. Tills dess kan jag säga att jag försöker variera intervallpassen så mycket jag kan. På så sätt ”fastnar” jag inte i någon fart. Sen tror jag att det för långdistansare ofta är bättre att springa ”lagom” fort på intervallerna och försöka minska vilan än att springa tokfort och bli tvingad till lång vila. Stegar med olika långa intervaller och olika farter kör jag också en del, t ex 1-2-3-2-3-2-1 minuter med 1 minuts vila mellan varje intervall.

 3. Jag förstår det svåra i att ge ett bra svar.
  Det man funderar på är ifall intervallen ska springas strax över det bekväma eller på gränsen.

  Igår körde jag uppvärmning 3 km och nedjogg 3 km.
  Intervallerna 3x4x300 meter
  Snittfarten låg på
  Set 1 – 3.12 min/km
  Set 2 – 3.00 min/km
  Set 3 – 3.10 min/km

  Här låg jag nog på gränsen till vad jag orkade. Sliter det mer än bygger upp funderar jag på?
  Hade det kanske varit bättre att springa på 3.30 och hålla mer jämn fart?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *