På plats i Prag, imorgon Prags halvmara, vilken taktik ska jag ha?

Jag, tillsammans med några andra, en del bloggare, är på plats i Prag för att springa Prags halvmara imorgon. Hur ska det gå? Vad har jag för mål? Har jag något mål? Det är första loppet för säsongen och då är det svårt att veta var man står, vilken kapacitet man har just nu. Och sen försöker jag väga in lite taktik i loppet också, för jag vill ju gärna att detta ska bli en bra förberedelse inför Boston Marathon som är den 18 april. Så antingen gissar jag min kapacitet och går ut i en sådan fart och försöker få en bra genomkörare och ett okej resultat. Eller så tänker jag att loppet imorgon ska bli ett behagligt lopp där jag försöker känna in ett lagom maratempo som jag hoppas kunna hålla i Boston om 2 veckor.

Hur som helst försöker jag intala mig själv att jag ska tycka att morgondagens resultat är helt okej, för jag kan ju se det på ett positivt sätt med tanke på ovanstående lilla ensamma diskussion, så länge det inte är för långsamt. Men jag måste ändå komma fram till ett tänkt upplägg för när startskottet går gäller det att komma in i tänkt upplägg så fort som möjligt.

Funderingarna är inte helt oväsentliga och jag har haft samma snack med Szacke när det gäller Göteborgsvarvet och Stockholm Marathon, som helt idiotiskt har valt att lägga loppen med bara 1 veckas mellanrum. Tacka vet jag när Varvet låg i början av maj och Maran i början av juni, varför kan det inte vara så nu också? Eftersom det i princip är omöjligt att göra 2 perfekta lopp med 1 veckas mellanrum måste man bestämma sig för vilket man helst vill satsa på. Och naturligtvis blir det maran för mig. Då tyckte Szacke att jag antingen kan hoppa över Göteborgsvarvet eller springa Varvet i ungefärlig tänkt marafart, men helst inte så mycket fortare än så. Och då gäller det att rannsaka sig själv, kan jag hålla igen när startskottet går och springa i en tänkt marafart och komma i mål utan att vara jättetrött? Kan jag inte det kanske jag inte ska starta. Och tror jag att jag kan det, så kan jag ställa upp i Varvet. Så kanske jag ska göra som jag ibland gjorde förr, klä ut mig lite och springa som en liten pajas i det alltmer jippobetonade Varvet.

Tävlingsdräkten varierar!

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

4 kommentarer

  1. Jag är övertygad om att du kommer fram till ett genomtänkt beslut inför lördagen! Vad du än väljer så hoppas jag att det blir en behaglig resa. Lycka till!

    Glöm inte bort lite återhämtning… ;-)

  2. Satsa på pajasgrejen på varvet! Får jag se dig live i tävlingsdräkten på bilden, lovar jag att bli på bra humör även om jag inte skulle vara nöjd med min egen tid!

    Lycka till i morgon!

  3. Magnus: Vi får hoppas att både resan och resultatet blir behagligt!

    Izi: Ja, jag kanske skulle ta fram mitt gamla pajasjag. Tyvärr är nog just den tävlingsdräkten ett minne blott, men jag har säkert fler som förhoppningsvis får dig på bra humör.

  4. HAHA! Och Du skulle ändå vara snabbare än mig, utan satsning och i pajasdräkten!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *