Igår blev det korta intervaller. Jag hade egentligen tänkt köra lite längre intervaller, men jag var trött som tusan efter en alldeles för lång dag på jobbet. Okej, det kanske mest satt i huvudet, men jag hade svårt för att mentalt köra igång med lagom långa intervaller. Istället blev det 12 * 90 sekunder med 30 sekunders vila. Jag har märkt att det är stor skillnad mellan intervaller på 1 minut och 2 minuter och det är ju faktiskt dubbla tiden. Och om jag tycker att jag klarar av 1 minutersintervallerna på ett bra sätt måste jag bli bättre på längre intervaller. Detta skulle kunna vara ett steg i den riktningen.

Om intervallerna bara är 90 sekunder gällde det att hitta en fart som skulle vara lagom. Jag landade på att jag tyckte att 3.45 min/km lät okej med den vilan och det skulle visa sig stämma. I de första 1-2 intervallerna kändes det som det gick ganska fort, men ganska snabbt kommer man in i vad som krävs när det gäller steg och frekvens. Jag tycker själv också jag har blivit bättre på att få en bättre hälkick, eller i alla fall dra upp foten lite längre där bak, vilket jag tror gynnar benpendlingen även framåt och gör att jag får en längre, men ändå inte för lång, steglängd. Så vill du testa på något nytt för steget och känslans skull på intervallerna så är detta ett tips, prova att försöka få upp en lite högre hälkick.

Lite högre hälkick är kanon för steget i intervallerna!

Share Button