Idag var jag och Träningsglädje på löpbandsklass på Balance. Det var min andra löpbandsklass och ”tyvärr” var upplägget ganska likt förra gången. Och det är egentligen inte två liknande pass jag har något emot (för det var nog 2 månader mellan gångerna) utan att det är så extremt korta intervaller. Okej, jag vet att både jag och andra maralöpare också behöver kortintervaller på kanske 200 meter, men ändå…

Om jag generaliserar så innehöll passet i grova drag 18 intervaller mellan 35 och 60 sekunder med en vila på mellan 25 och 30 sekunder. Jag låg på mellan 17 och 18 km/h vilket kändes helt okej. Det jag funderar lite över och har gjort tidigare också, är hur jobbigt det är med olika typer av intervaller och hur mycket olika typer av intervaller ger för just mig. Jag tycker generellt sett att 3 minutersintervaller är ganska okej, för farten ä ”lagom”. 2-minutersintervaller tycker jag är ganska hemska, för där bör jag springa fortare och 2 minuter känns som ganska lång tid. 1 minutersintervaller går naturligtvis ännu fortare, men det är dock bara 1 minut och det klarar jag ganska bra även i en ganska hög fart. Så på något sätt är 1 minut en sådan begränsad tid att jag klarar hålla hög fart, men skillnaden upp till intervaller på 2 minuter är väldigt stor. Skillnaden mellan intervaller på 2 eller 3 minuter känns inte lika stor. Jag kan ju också se det som att nu vet jag vad jag borde bli bättre på…

Share Button