Nu har jag kommit tillbaka till ett kallt Sverige med snö på marken när vi landade på Arlanda. Jag och många andra resenärer hade gärna sett att snön var borta nu. Vädret i Portugal var inte på långa vägar så bra som jag hoppades på och hade längtat till, men vi slapp i alla fall snö.

Jag har shorts och t-shirt för både träning och fritid som jag inte har använt. De kläder jag hade för lite av var kläder som bättre tål regn. Det är alltså svårt att packa lagom mycket kläder och ändå ha med för alla möjliga väder.

En liten förkylning spökade för mig som gjorde att jag inte kunde träna som jag hade velat. De pass som jag medvetet hoppade över är ett par morgonjoggar och högpulspass som intervaller. Sen har jag haft några pass som jag varit med på men som kanske var jobbigare än vad de borde vara om jag varit fullt frisk. Hade jag varit fullt frisk hade jag nog också hoppats på pass som Flex och Intervallflex, som jag testade i höstas men som inte erbjöds nu.

Team Stockholm Marathon var på plats och för en löpare ger det träningen väldigt mycket tycker jag. Det fanns både många ledare och många deltagare vilket gör att grupperna blir tillräckligt stora för att inte behöva slås ihop för mycket. Jag var bara på två kvällsföreläsningar och det var ett medvetet val för att inte alla kvällar skulle bli fullt uppbokade. Petra, Mia och jag tog slog ett slag för den sociala biten och arrangerade två uppskattade After Run under veckan, vilket gjorde att fler lärde känna varandra tidigare än sista kvällen, vilket annars kan vara ganska vanligt.

Summa summarum har jag haft en kul vecka, men jag hade hoppats på bättre väder och att jag kunde tränat mer. Nu när denna veckan, som jag sett fram emot, är över gäller det att blir fullt frisk och träna på inför kommande löpevent i april och senare fram i vår.

Tyvärr hade vi för få dagar med sommarfint väder!

Share Button