Idag var det dags för det klassiska bergspasset här nere i Monte Gordo. Skillnaden från tidigare för mig är att det har varit på torsdagar tidigare och nu var det på fredagen. Tyvärr var det ingen lyckat flytt av dag eftersom vi hade fint väder igår, men regn idag.

Det blev alltså ett mycket blött bergspass. Min uppgift var att hålla mig någonstans i mitten bland löparna som sprang 14 kilometer. Det fanns två obemannade vätskekontroller på rundan så jag ryckte in som vätskefunktionär och fyllde muggar med vatten till törstiga löpare.

Eftersom det var så regnigt gick vi idag miste om den där glassen vi annars gärna köper i det lilla fiket uppe i byn, men idag sprang vi frusna hellre raka vägen in i bussen som skulle ta oss tillbaka till hotellet och varma duschar.

Det här var inte på något sätt mitt favoritväder, men det gick ju ändå. Och det regnade ju i princip hela Berlin Marathon i höstas, men det gick ju bra ändå. Det som slog mig när jag kom tillbaka var att jag har en del löparjackor som är ganska vindtäta, men inget som är vattentätt. Borde man ha det eller blir det väldigt konstigt och tätt och springa i kläder med typ Gore Tex?

Snabba Fötter som serveringspersonal på kallt och blött långpass. Foto: Petra Månström

Share Button