Veckans första pass kallade Szacke ”springa av resan”. Det fanns lite olika grupper att välja mellan och det var inte helt självklart från början hur det var tänkt. Springtime hade tre olika grupper som skulle springa olika långt och hålla olika fart. Samtidigt hade TSM sina grupper och sina tänkta farter och naturligtvis blev det lite dubbelt. Långa och något snabbare Springtimegruppen skulle kunna sammanfalla med TSM´s 3.00-3.15 grupp. Vi gav oss iväg och var en grupp om kanske 10-12 löpare med Szacke i spetsen. Springtimes löparprofil för veckan, LG Skoog, hade kollat med mig om jag kunde vara med i den något snabbare gruppen om det behövdes och idag var det tillsammans med Helene Willix som ledarkollega. Efter några kilometer undrade Szacke om vi tyckte det gick för långsamt (men det gick i planerade 4.45 min/km) och på något sätt gick vi (jag och Helene) som skulle hålla den något snabbare gruppen upp och ökade lite och undrade om någon ville hänga på. Vi fick med oss en snabb TSM-ledare, men sen blev vi inte fler. Ingen av oss hade någon klocka med fartkoll, men jag gissar att vi var nere runt 4.30. Men egentligen, behövde vi det om vi mest skulle springa av oss resan? Kanske inte. Men nu var vi ju lite utsedda att hålla en snabbare grupp och då fick vi göra det. Och visst var det också lite av nyhetens behag att äntligen vara här och låta benen rulla på i en okej fart.

När vi kom tillbaka och samlade ihop oss så var det kul att höra hur alla pratade om hur härligt det var att äntligen vara här, att slippa snö, is och kyla. Även om många är duktiga att kämpa sig ut i inte så kul väder hemma i Sverige så uppskattas ett varmare klimat.

För egen del märker jag redan nu hur lätt till det är att dras med i för mycket, för fort. Det är naturligtvis inte bra, så jag ska tänka mig för i veckan. Jag ska också försöka välja löppass med omsorg, även om det kanske innebär att jag skippar något pass för att göra ett annat pass bättre och effektivare. På en sån här vecka är det lätt till att alla möjliga typer av pass ska hinnas med, men är det bäst för mig?

Här finns ett litet klipp från passet som TSM har filmat!

Share Button