Utrensning av träningskläder?

Hur kul det än är att ha mycket träningskläder så kanske man borde rensa ut lite ibland, eller? Jo visst borde man, men hur lätt är det? De allra flesta träningsplagg är väl bra på nåt sätt, även om de har några år på nacken. Om inte annat har de kanske varit bra och fört med sig vissa minnen som gör att det kan vara svårt att slita sig ifrån dem. För visst är det väl så att det är mycket roligare att köpa nya träningskläder än att kasta gamla?

Just nu orkar jag inte ge mig in på att gå igenom alla gamla träningskläder, men jag ska göra ett rejält race när det gäller träningssockar. För gamla socka som är hål på lite hit och dit eller som har skrumpnat ihop och tappat allt det där sköna som fanns när de var nya, de behöver jag kanske inte spara längre.

Jag är ganska säker på att jag kan slänga mer än 5 par, men gör jag det har jag inte så många kvar. Så då har jag ju kommit till en annat delikatare problem, jag har för få träningssockar och behöver köpa fler. Men köpa nytt var ju kul, så det ska jag nog klara av. Men när det gäller sockar är jag ganska noga att det blir bra också, så vad ska jag ha för några. När det gäller träningssockar har jag nog aldrig fastnat för något specifikt så mycket att jag köpt samma märke om och om igen.

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

10 kommentarer

 1. Nu i vinter har jag kört med lite tjockare sockar från Seger, som funnits billigt på Intersport, typ 2par/100:- De har löst sin uppgift väl.

  Men du kanske skulle testa kompressionsstrumpor om du nu ändå ska röja ut och förnya i garderobem? Många är ju väldigt nöjda med känslan de ger.

  RW körde ett test för något drygt halvår sedan – men de var rätt snälla mot alla.

 2. Det är första gången jag läser din blogg, jag är glad att jag hittade hit :-)Sedan måste jag medge att jag kan inte sluta imponeras av dina personliga rekord, wow vad du är duktig!!

  Gällande det du skrev om träningskläder, håller verkligen med dig! Jag tycker om att köpa nya men det är svårt att göra sig av med gamla eftersom att de varit med om så mycket.

  Har du Running Multi Seger Sense sockor? jag tycker väldigt mycket om dem, supersköna! :-)

  Lycka till med utrensningen :-)

 3. Har kort med Smartwool sockar ett bra tag nu…tjockare variant for vintern och tunnare for sommare….Wool later ju supervarmt, men de har faktiskt omvand effekt pa sommaren och haller dina fotter torra…..

  Jag ar jakligt lojlig nar det galler sjalva racen, sa jag har en socka som jag bara anvander for race…En Merrell med inslag av wool…Nu infor Boston sa blir det dock nytankande, har blivit helt sald pa Compressions prylar, har for vaderna och nu skall jag kora med en socka fran Sugoi, som har Compression for fotterna….Kankse bara sitter i skallen, men for mig funkar Comprssions klader kanon….

 4. Coyntha: Jag har haft strumpor från Craft, Seger och Adidas som jag har varit nöjd med. Men det beror väldigt mycket på hur de sitter, hur tjocka/tunna de är och om jag får problem från några sömmar.

  Roger: Seger är ett stort och bra märke och har väldigt många olika varianter, nästan för många för att man ska hitta rätt. :-) Kompressionsstrumpor har jag inte testat faktiskt, men köpte ett kompressionsplagg bara för vaderna på Berlin Marathon i höstas, men har egentligen inte använt dem sen dess. En intressant tanke och egentligen vill jag veta mer vilken nytta de faktiskt kan göra.

 5. Tror kompressionsprylar är mycket psykologi och känsla. Känns det bra så känner man sig lätt och snabb och så springer man lite bättre. (Jämför med vallningen i skid-vm – den som inte litar på att utrustningen är bra står på startlinjen med ett psykiskt underläge på både sig själv och motståndarna).

  Håller helt med om att varianterna hos Seger är många. För sommarbruk har jag några riktigt sköna, tunna från Nike som jag inte känner en enda söm på. Helt perfekta när det är >10 grader varmt ute.

  När jag tänker på det så är strumpor egentligen det enda som jag har riktigt mycket av i min träningsgarderob… ibland när jag känner att jag behöver någon ny utrustning så blir det gärna strumpor. Ett billigt sätt att kontrollera shopping-djävulen som sitter där på ena axeln… :-)

 6. Julia: Välkommen hit! :-) Jag vet faktiskt inte vad modellen från Seger heter. Den jag har är bra, men inte perfekt. Den är tunn och skön, men smiter inte om runt foten riktigt som jag skulle vilja, men det spelar kanske mindre roll när jag ändå inte vet vad den heter…

  Stefan: Jag är faktiskt inte så bra på löparsockar och ännu sämre på kompressionsprylar, men det kanske jag kan ändra på vid mässan i Boston.

 7. Jeg må si meg helt enig med Stefan.

  Smartwool-sokkene er helt fantastiske. En blanding av mernoull og elastiske fibre gjør at sokkene sitter som et skudd, man unngår gnagsår og er tørr på bena

  =)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *