Såhär dagen efter mitt långpass var det ganska naturligt att jag inte skulle springa. Men ett stretchpass på gymmet blev det ändå. Jag fokuserade (naturligtvis) på benen och tycker det gick ganska bra, då i alla fall. För även om det känns bra direkt efter stretchpasset så förblir det inte lika bra resten av dagen. Kanske lite som min PT sa en gång om att bli av med träningsvärk, ”går du in i bastun en stund med träningsvärk så känns det bättre, men träningsvärken kommer tillbaka när du kommer ut från bastun”. Jag vet inte om det stämmer, men det gör det kanske.

Att jag känner lite i benen idag får jag acceptera, men samtidigt hade jag inte någon tanke på att jag skulle känna av långpasset så här ett dygn efteråt. Men så brukar jag ju tro att kroppen fixar det mesta och det gör den ju också, så varför inte. Kroppen ska ju användas! Så man kan ju faktiskt undra om det är vi som ska tacka kroppen som orkar när vi vill att den ska röra på sig eller om kroppen ska tacka oss när vi ser till att den får röra på sig? Ja, ja, det var en parentes…

Finns det någon ”snygg” stretchställning?

Share Button