Även om det fortfarande är vinter så har jag börjat fundera lite på om jag ska springa i solglasögon framöver. Jag kan erkänna att jag egentligen inte är jättebra på att använda de vanliga solglasögon jag har, även om det har blivit lite bättre jämfört med för 5 år sen. Men då ställer jag mig också frågan, skulle jag trivas att springa i solglasögon eller är de mest ”i vägen”?

I vanliga fall springer jag alltsom oftast i keps som jag vänder lite hit och dit beroende på vädret, som sol och regn.Så om det är sol framifrån och jag har keps med skärmen fram, behöver jag glasögon också då? Eller ska jag har skärmen bak och solglasögon för att det ser bättre ut? Triatleter har väl alltid solglasögon, men är det för att det behövs eller är det för den coola stilens skull?

Och om jag nu bestämmer mig för att skaffa ett par löparglasögon, vad ska jag tänka på då? Är det bara utseende och passform som gäller eller är det någon större skillnad på dem? Spelar det någon roll om de kostar 300 eller 1500 kronor? Är passformen så speciell att jag borde prova dem i en butik eller kan man köpa ett par på nätet i tron om att ”det blir säkert bra!”?

Ja, som ni märker är jag lite nybörjare på att springa med löparglasögon. Vad har ni för erfarenheter? Är löparglasögon ett nödvändigt måste  eller är det mest en kul snygg pryl? Vilka butiker och webshoppar har ett bra utbud?

Passar jag i solglasögon?

Share Button