Jag fick en passning från Petra som tyckte att jag skulle svara på samma 10 frågor som hon gjort på sin blogg. Och visst ska jag göra det!

1. Vilken är din bästa löplåt alla kategorier?

– Kul fråga till mig som väldigt sällan springer med musik. Men när jag gör det blir det gärna något med Guns N’ Roses eller Bruce Springsteen. Här finns många bra låtar att välja mellan men en klassiker är väl ”Born to run”, kanske inte för att låten är bäst utan för att titeln är så klockren!

2. Vilket är ditt bästa löparminne så här långt?

– Som vanligt är det svårt att plocka fram ett löparminne som är bäst. Ska jag välja ett lopp på 60 meter i lågstadiet, en maskeradstafett mellan Sverige och Norge, en ultraseger eller… Men eftersom jag är ganska resultatinriktad måste jag bland många bra minnen ändå säga första gången jag sprang maran under 3 timmar. Det var en underbar känsla att få bli en sub 3 löpare, men också en lättnad i form av att jag faktiskt kunde.

3. Vad brukar du äta efter passet?

– Jag har faktiskt inget speciellt som jag brukar äta efter ett pass. Men det kan vara allt från ingenting till att ta en banan, äta lite chips och dricka lite Coca Cola eller i bästa fall riktig mat. Detta är kanske inte precis enligt någon kostguru, men så ser verkligheten ut.

4. Vad vill du säga till dem som påstår att de inte springer för att bli snygga nakna?

– Ha ha! Ja, det är en bra fråga. Nu kanske det inte var för att bli snyggare naken som jag började med löpning. Men om vi vänder på det så har jag naturligtvis inget emot att bli snyggare naken tack vare löpningen. Löpningen har naturligtvis många bra sidor och att vi förhoppningsvis blir snyggare nakna av den kan vi väl erkänna att vi hoppas på.

5. Vilken är den vackraste plats du sprungit på?

– För många år sen var vi på träningsläger i Rudesheim i Rhendalen och där kunde man ta linbanan upp på berget och springa med utsikt ner över Rhendalen och vinodlingarna. Det kanske inte var den vackraste platsen, men eftersom det var så längesen och referensramarna inte var lika stora då som idag var det en vacker plats. Annars skulle jag vilja slå ett slag för Prins Bertils stig som går utmed kusten mellan Halmstad och Tylösand, en underbar sträckning med fina vyer som verkligen funkar året om.

6. Vilka är dina löparmål för 2011?

– Alla lopp för säsongen är inte spikade ännu, men jag kommer till en början satsa på Prag Halvmarathon, Boston Marathon och Stockholm Marathon. Och eftersom jag siktar högt så säger jag ner mot 1.20 på en halvmara och ner mot 2.50 på en mara.

7. Vilken är din största löpardröm?

– Jag ska springa Boston Marathon nu i april och eftersom det är ett gammalt klassiskt storlopp som nu går för 115:e gången är det en dröm. Men sen måste jag hålla med Petra, jag vill gärna springa New York Marathon. Det skulle kännas konstigt att lägga skorna på hyllan innan jag sprungit maran i ”världens huvudstad”.

8. Piffar du till dig innan du ger dig ut och springer? Och i så fall hur och varför?

– Nja, jag piffar inte direkt med smink om det inte är ett maskeradjippo. Men jag springer gärna i snygga sköna funktionella träningskläder. Jag tycker det är roligare att träna när jag har bra träningskläder på mig. De kan till och med få mig att känna mig proffsigare och helt klart vara en del i motivationen inför ett träningspass. Samarbetet med Craft har verkligen hjälpt mig i min träningsmotivation.

9. Din favoriträtt?

– En grillad oxfilé är alltid bäst! Men en Pasta Carbonara funkar också bra. Till detta dricker jag helst Coca Cola, men ska det vara lite festligare tar jag hellre lite rödvin till maten än en öl.

10. Din favoritsemester?

– En backpackerresa till Thailand. Det är så lätt att resa i Thailand och utbudet av öar tar aldrig slut. Men en skidresa till Whistler är också fantastisk. Jag kommer åka till St Lucia i Karibien senare i vår och vem vet, det kanske också är ett paradis.

Jag är inte bara löpare, jag är livsnjutare också!

Snabba Fötter i klassiskt hopp!

Vackra platser får jag aldrig nog av, här en bild hemifrån Halmstad!

Share Button