Vi är på roadtripp på väg upp till Åre och åker via Stockholm. Långa bilresor brukar sällan inbjuda till en massa träning samma dag, men idag blev det faktiskt så. För jag började med en PT-timme styrketräning innan vi satte oss i en fullpackad bil.

I bilen på väg upp till Stockholm blev det lite sms:ande med MarathonMia och innan jag knappt han fatta det hade vi bestämt att vi skulle springa en sväng. Att det på grund av hennes jobbresa skulle bli först vid midnatt verkade ingen ha några problem med. Och eftersom jag gissade att det kanske inte skulle bli något långpass i Åre tänkte jag fixa det ikväll. Så strax innan 23 stack jag och Sara iväg på var sitt håll med målet att möta MarathonMia vid bron vid midnatt.

Jag började med en sväng ut mot marathonbanans tidiga kilometrar och sprang bortåt på Lindarängsvägen. Det slog mig då att en del gator i Stockholm, bland annat Lindarängsvägen, har jag lärt mig av A Lennart Juhlin som kommenterar marathonloppet i TV4. Alltid lär man sig nåt när man tittar på det inspelade loppet i efterhand. Men en bit bort på Lindarängsvägen blev det allt isigare, så jag vände. Jag gillar inte is, varken att springa på eller åka skidor på.

Nästa passage som satte sig lite på minnet var när jag såg Sturegatan. Ni som sprungit maran kanske känner till att det är den lilla backen upp mot Valhallavägen. Backen som knappt är någon backe, men som när man kommer där på andra varvet och har sista kilometern kvar, känns ganska brant. Jag blängde lite på den och tänkte att dig har jag ett övertag på, mig rår du inte på!

Efter ytterligare en liten sväng sprang jag bort till bron där Sara väntade och några minuter senare kom också Mia springandes. Efter lite ”hej, kul o ses” så stack vi iväg på en väldigt citynära sightseeing. Gatorna som på dagen fylls av shoppingsugna stockholmare hade vi nu nästan för oss själva. Vi pratade på som vanligt om både det ena och det andra och tiden och kilometrarna försvann under våra fötter. Mia är bra på alla sätt och vis och hon och hennes blogg är värd all uppskattning den får. Och till er som har henne som coach är det bara att säga: Grattis!

Jag och Mia säger hej hej från lyktstolpen! Foto: Sara

Share Button