Jag är inne i en fas där jag försöker bli lite snabbare och vänja kroppen vid högre farter. För att detta ska bli verklighet försöker jag springa pass där det finns delar i passet som går fortare än någorlunda normalt miltempo.

Idag blev det intervaller i något snabbare tempo men i något kortare sträcka:

8 * 600 meter i 3:45-fart

45 sek gåvila, med 1 min extra serievila efter 4 intervaller

Det kändes okej. Vilan är inte så lång, men det får räcka. Löptiden blir inte heller så lång, men det räcker för att bli trött. Jag ska nog testa ett pass i ännu snabbare tempo även om sträckan inte blir lika lång. Jag ska också köra något längre intervaller i lite lägre tempo. Variation i intervallerna är säkert bra!

Var i Tylösand idag, men det var inte lika fint väder som på bilden, men snart så!

Share Button