Jag ska bli bättre, bättre betyder snabbare och snabbare betyder intervaller. Jag ska bli snabbare genom att springa intervaller i en fart som är högre än de jag är van vid och därigenom vänja kroppen vid högre farter. Detta kommer att göra att min nivå för ”behaglig fart” kommer att höjas. Så ikväll var det intervallpass igen.

Jag är van vid farter ner till 4:00 och kanske lite under vid vissa intervallpass eller på något millopp (som jag springer alldeles för sällan). Därför var tanken att jag idag skulle skruva upp farten till en nivå jag inte är van vid. Jag ställde in siktet på 3:30-fart (min/km). Jag tänkte köra 2 minutersintervaller och det slutade med att jag körde 3 set med 3 intervaller i varje set med 1 minuts vila. Och farten var just 3:30 min/km.

Det var jobbigt, ganska rejält jobbigt. Det är stor skillnad på att köra 1,5 minuter eller 2 minuter. Det är också stor skillnad på 3:30-fart och 3:45-fart. Och även om jag känner att jag har bra kondition så är det ändå flåset som gör att det tar emot i ett sånt här pass och inte benen som man kanske kan tro.

Det är viktigt att dricka ordentligt när man tränar hårt :-)

Share Button