Siktet var redan från igår inställt på ett långpass idag och jag hann knappt vakna innan det var dags att ge sig iväg. Och jag hade turen med mig, för kroppen verkade tycka att det var ganska okej att springa idag, redan från start faktiskt. Jag la mig på en fart strax under 5 min/km och började tugga på. Jag vill egentligen försöka ligga lite under 5 min/km på mina långpass och jag tycker också det känns ganska lagom och behagligt. Jag har också fått för mig att jag har hört att farten på långpassen bör ligga på runt 30 sek/km långsammare än tänkt marafart, så med kommande maramål bör farten ligga en bit under 5 min/km.

Så allteftersom passet rullade på försökte jag höja farten lite, sakta men säkert och det lyckades ganska bra. Visst blev det lite småjobbigt sista biten men jag bet ihop. Att det efter 25 km är 17 km kvar till ett marathon ville jag egentligen inte tänka på just idag. Dagens 25 km gick på 1.58 så jag är nöjd med snittiden på passet och hoppas på fler liknande långpass.

Share Button