Det är inte alltid och kanske inte ens tillräckligt ofta jag känner att jag är jättenöjd med ett träningspass. Jag erkänner att jag borde vara nöjd oftare, inte minst för att alla pass inte kan vara perfekta och för att även ett lugnt pass kan vara bra. Men idag är jag faktiskt nöjd med mitt träningspass.

Jag är fortfarande lite på uppåtgående från lugnet under jul och nyår så dagens 18 km kändes ganska jobbiga. Efter ett par uppvärmningskilometrar la jag mig på en fart strax över 4:30. Sen kom jag på att jag ju kan öka farten lite ibland. På nåt sätt är det ju ändå så att lite variation aldrig skadar. Därför la jag in lite fartökningar på 1-2 minuter i en fart på 4:10-4:20. Det kanske inte ser ut som någon stor fartökning, men det räckte gott för mig idag. Och som sagt, idag blev det 18 km på 82 minuter.

Det viktigaste av allt idag var att jag kände att kondition och till och med lite fart finns där någonstans i kroppen och jag ska minsann få fram det tydligare framöver.

Share Button