Jag, som säkert en del andra, har Adidas Adizero Adios som favoritsko just nu. Den väger ungefär 200 gram, lite beroende på version mellan åren osv. För mig är den skön och med tillräcklig dämpning och stabilitet för att jag ska kunna springa maran i den.

Men jag har också varit sugen på en ännu lättare variant för intervaller och snabbdistans och kanske också för tävling på milen. Eftersom jag gillar Adidas Adizero-serie har jag varit sugen på Adidas Adizero Pro och igår testsprang jag denna lite snabbt på Runners Store.

Jag kan direkt säga att den satt skitbra på foten och man känner både att den är släkt med Adios och att den är lättare, ungefär 50 gram lättare (gissade han i butiken). Jag har tyvärr lite svårare att beskriva känslan när jag sprang med den ett par minuter på bandet. Okej, man ställer sig på bandet i jeans, drar upp tempot till närmare 15 km/h (ner mot 4:00 min/km) och då är det kanske lite svårt att direkt bilda sig en rättvis uppfattning. Jag märkte att det faktiskt är lite mindre dämpning och den är väldigt platt, dvs litet avstånd i höjd mellan häl och tå. Jag kände också att det finns liksom två lägen i skon, antingen står man platt på foten i skon och då har inte framfoten kontakt med marken, eller så går man upp på framfoten och då släpper resten av foten från marken. Detta är kanske helt naturligt, men jag tyckte den där gränsen mellan att stå på foten eller framfoten var lite för tydlig, jag hade hellre sett en mjukare övergång mellan de två lägena. Jag vet inte om jag kommer köpa skon.

Är det någon annan som har sprungit i Adidas Adizero Pro? Vad tyckte ni om skon?

Share Button