Ikväll kom jag till Stockholm och direkt blev det test av gymmet Balance. Jag har inte varit där innan så det var lite spännande faktiskt, om det nu kan vara spännande att testa ett nytt gym, men jag kom inte på något annat ord. Sara skulle dit och testa så jag gick också dit och anledningen var också att de skulle ha en löpintervallklass som jag kunde vara med på.

Lite åsikter om gymmet. Jag trodde det skulle vara större än vad det var, man har ju hört en del om det här gymmet. Men omklädningsrummet var trångt och utrymmet för lösa vikter lite som en gammal boxningshall. Utrymmet med styrketräningsmaskiner var fräscht med mycket maskiner, men också det ganska trångt. De hade två rum med konditionsmaskiner och det ena hade nog nästan 50 maskiner. Jag provade ett löpband här som uppvärmning och tränar man här för en mara i Sahara är det perfekt, för med så många maskiner i ett så litet rum med lågt i tak, blir det väldigt väldigt varmt. I rummet där intervallpasset skulle vara var kanske 20-25 maskiner, men där upplevde jag inte samma tryckande värme och jag kände till och med att det kom lite luft från någonstans ifrån.

Intervallpasset gick bra, eller jag kanske ska erkänna att det med tanke på träningen hittills i år gick över förväntan. Vi skulle springa 3 set med intervaller, med 7, 6 och sen 5 intervaller i sista setet. Första setet 35 sek med 25 sek joggvila, andra setet 45 sek med 30 sek joggvila och sista setet 60 sek med 30 sek joggvila. 2 minuters vila mellan seten. Jag började lite ”lugnt” med att springa i 4.00 fart i första setet, ökade sen till 3.45 fart i andra setet och slutade med 3.30 fart i sista setet med alltså 5*1 minut med 30 sek joggvila. Det kändes förhållandevis bra, men visst kändes det ”lite” jobbigt i de sista 2-3 intervallerna när det gick i 3.30 fart, men det är ju, precis som ledaren sa, då det ger något.

Share Button