Test av gymmet Balance i Stockholm

Ikväll kom jag till Stockholm och direkt blev det test av gymmet Balance. Jag har inte varit där innan så det var lite spännande faktiskt, om det nu kan vara spännande att testa ett nytt gym, men jag kom inte på något annat ord. Sara skulle dit och testa så jag gick också dit och anledningen var också att de skulle ha en löpintervallklass som jag kunde vara med på.

Lite åsikter om gymmet. Jag trodde det skulle vara större än vad det var, man har ju hört en del om det här gymmet. Men omklädningsrummet var trångt och utrymmet för lösa vikter lite som en gammal boxningshall. Utrymmet med styrketräningsmaskiner var fräscht med mycket maskiner, men också det ganska trångt. De hade två rum med konditionsmaskiner och det ena hade nog nästan 50 maskiner. Jag provade ett löpband här som uppvärmning och tränar man här för en mara i Sahara är det perfekt, för med så många maskiner i ett så litet rum med lågt i tak, blir det väldigt väldigt varmt. I rummet där intervallpasset skulle vara var kanske 20-25 maskiner, men där upplevde jag inte samma tryckande värme och jag kände till och med att det kom lite luft från någonstans ifrån.

Intervallpasset gick bra, eller jag kanske ska erkänna att det med tanke på träningen hittills i år gick över förväntan. Vi skulle springa 3 set med intervaller, med 7, 6 och sen 5 intervaller i sista setet. Första setet 35 sek med 25 sek joggvila, andra setet 45 sek med 30 sek joggvila och sista setet 60 sek med 30 sek joggvila. 2 minuters vila mellan seten. Jag började lite ”lugnt” med att springa i 4.00 fart i första setet, ökade sen till 3.45 fart i andra setet och slutade med 3.30 fart i sista setet med alltså 5*1 minut med 30 sek joggvila. Det kändes förhållandevis bra, men visst kändes det ”lite” jobbigt i de sista 2-3 intervallerna när det gick i 3.30 fart, men det är ju, precis som ledaren sa, då det ger något.

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

5 kommentarer

  1. Men grymt! Det här skulle jag ha läst innan mina egna intervallförsök på gymmet i dag. Istället copy pejstar jag mentalt till nä vända:) Justerar bara hastigheterna lite…

  2. Jag som trodde det skulle vara lyxigt, luftigt och stort – särskilt omklädningsrummen… Kanske man ska vara kvar på Sats då…

  3. Balance är säkert ett jättefint gym, men det värsta jag vet är att springa på löpband när det varmt och kvavt. Tyvärr är verkar det vara rätt vanligt bland gym att satsa på riktigt fräsch luft vid konditionsmaskinerna.

  4. Erika: Ta med dig pannbenet så går det säkert bra. Du får justera hastigheterna, men du behöver inte…

    Johanna: Jag kanske är lite kritiskt, men det tycker jag man kan få vara. Men ja, jag håller med dig, men inte ens omklädningsrummen var rymligare. Toksmala skåp till exempel. De inbjuder fint med reception-lounge, men det tar tyvärr slut där.

    Emil: Det känns tyvärr alldeles för vanligt att det viktigaste är att trycka in så många maskiner som möjligt i vilken konstig lokal som helst.

  5. Balance är helt klart Stockholms bästa gym. Grym service, riktigt trevlig personal och bra utrustning och roliga pass! Det finns något för alls! Bara prova :D

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *