Snart börjar en ny säsong av Mästarnas Mästare på TV. Jag måste erkänna att detta är bitvis ett favoritprogram. Visst finns det delar av det som jag inte tycker är jättekul, men att få återuppleva dessa gamla idrottsprofiler tycker jag är hur kul som helst.

I kommande säsong är bland andra Ingemar Stenmark och Marie-Helen ”Billan” Westin med. Okej, Billan heter Östlund nu (gift med den gamle stafettstartmannen Erik) men för många av oss känner vi nog henne mest som ”Billan” Westin. Stenis behöver ju ingen närmre presentation, han är ju helt enkelt en av våra ”56-or” med bland annat dubbla OS-guld 1980 i Lake Placid. Billan däremot kom ju mer från ingenstans när hon, redan som 20-åring, tog VM-guld  1987 på 20 km fristil i tyska Oberstdorf.

Så håll ut, snart är mästarna tillbaka i rutan. När deras karriärer rullas upp i programmet är det kanske fler än jag som har svårt att hålla tillbaka idrottstårarna.

Share Button