Vi är säkert många som ofta eller i alla fall ibland kikar in på de träningsprogram som Anders Szalkai ligger bakom. Och det gör vi alla helt rätt i, för jag tycker Anders ofta har mycket av värde i sina träningsprogram.

Men visste ni att Anders bloggar också? Jo, det gör han på Marathon.se. Här bloggar han inte om träningsprogrammen utan mer om sin egen träning, men jag tycker han gör det på ett bra sätt där jag själv hämtar både inspiration och idéer. Till exempel nämner han i senaste blogginlägget att farten måste vara högre i en högre andel pass än tidigare, för att kunna prestera lite bättre i tävlingarna. Även intervallpass av olika slag måste skärpas till, dvs för att kunna prestera på längre distanser räcker det inte med till exempel 5*1 km utan det kanske krävs 10*1 km och kanske också väva in längre intervallpass som till exempel 3*3 km eller liknande. Som jag själv har nämnt tidigare tycker jag också att progressiva pass där det på slutet går riktigt fort ger mycket.

Okej, det låter kanske tufft, men det finns som bekant ingen genväg till framgång!

Share Button