Jag tillhör den kategorin som har svårt att få i mig tillräckligt med mat, alltså tillräckligt med energi, dvs kcal. Det ges ofta tips på att man ska äta 5-6 gånger om dagen med hjälp av att lägga in mellanmål stup i kvarten. För mig är detta en sak som låter väldigt lätt men är väldigt svårt. Visst, det kan bli en banan en gång var tredje dag i bästa fall, men det gör ju ingen större skillnad. För en kopp te räknas väl inte…

Att jag egentligen inte gillar mackor speciellt mycket gör väl inte saken bättre. Men samtidigt som jag vill ha tips på enkla snabba mellanmål från tänkte jag bidra med en utav mina favoriter som jag gillar och som jag skulle kunna äta mycket oftare än vad jag faktiskt gör. Dagens tips på mellanmål är att bryta ner knäckemackor i en djup tallrik med nyponsoppa. Låter det konstigt? Det kanske det är. Men jag tycker det är skitbra och framförallt enkelt. Nyponsoppan kan antingen vara varm eller kall, från färdig nyponsoppa eller från pulver. Jag använder helst knäckemackorna Falu Rågrut för den är enkel att knäcka ner. Väljer jag kall färdig nyponsoppa och 4 knäckemackor fixar jag det på 1 minut och får i mig ca 300 kcal. Perfekt framför TV’n. Testa!

Share Button