Tips på mellanmål

Jag tillhör den kategorin som har svårt att få i mig tillräckligt med mat, alltså tillräckligt med energi, dvs kcal. Det ges ofta tips på att man ska äta 5-6 gånger om dagen med hjälp av att lägga in mellanmål stup i kvarten. För mig är detta en sak som låter väldigt lätt men är väldigt svårt. Visst, det kan bli en banan en gång var tredje dag i bästa fall, men det gör ju ingen större skillnad. För en kopp te räknas väl inte…

Att jag egentligen inte gillar mackor speciellt mycket gör väl inte saken bättre. Men samtidigt som jag vill ha tips på enkla snabba mellanmål från tänkte jag bidra med en utav mina favoriter som jag gillar och som jag skulle kunna äta mycket oftare än vad jag faktiskt gör. Dagens tips på mellanmål är att bryta ner knäckemackor i en djup tallrik med nyponsoppa. Låter det konstigt? Det kanske det är. Men jag tycker det är skitbra och framförallt enkelt. Nyponsoppan kan antingen vara varm eller kall, från färdig nyponsoppa eller från pulver. Jag använder helst knäckemackorna Falu Rågrut för den är enkel att knäcka ner. Väljer jag kall färdig nyponsoppa och 4 knäckemackor fixar jag det på 1 minut och får i mig ca 300 kcal. Perfekt framför TV’n. Testa!

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

5 kommentarer

 1. Min favorit också. Själv använder jag Havreknäcke, ett av de hårdbröden som går sönder redan i förpackningen nästan. Jag ska nog äta det ikväll, mums! Vad gott.

 2. Vad kul att jag inte är ensam om att gilla detta kanske lite annorlunda mellanmål. Okej, jag ska prova Havreknäcke nångång också.

 3. Även jag har svårt att få att få i mig så mycket jag behöver trots jag själv tycker att jag äter mycket.
  Jag fick ett tips av en styrketränande kamrat att på kvällarna mixa en ”energi/gainer”-drycker som består av detta:
  3dl mjölk, 1banan, 1dl proteinpulver vanilj, ½dl rapsolja, ½dl frusna bär, några matskedar med vaniljglass,

  Jag har gjort en liknande fast modifierade det lite och körde 3 dl mjölk, 1 banan, 1 dl proteinpulver (whey), ½ dl rapsolja (testade med olivolja en gång, rekommenderas ej för det smakar för mycket), 2 dl frusna blåbär.

  Vill göra den ännu nyttigare kan man trycka i lite bladspenat också =)

  Smakar ok och är väldigt energität, typ 1000kcal.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *