Ibland får man ingenting gratis men man får kämpa vidare än då. Eller vadå ”får” kämpa vidare? Ja, det är klart man får. Men måste man? Vill man? Var ligger moroten? Det finns de som säger att man bara ska träna när man vill eller när det känns rätt och när det är kul. Och visst, det låter ju perfekt. Men jag vet inte, ska man bara sluta träna ett tag när det inte är på topp?

Den elitidrottare som säger att alla träningspass alltid har varit roliga tror jag ljuger. Men det är väl inget fel i att träna ibland även när det inte känns jättelattjo? Och jag tror inte bara det är elitidrottare som tränar ibland utan att det känns kul, det gör nog även vi vanliga motionärer. För även vi har våra egna mål och vi måste kämpa för att uppnå dem. Och vill man uppnå sina mål är det inte alltid en dans på rosor utan man måste kämpa och kanske ibland kämpa lite i motvind. Och vi vet ju också att kämpar vi inte i motvinden blir det snart värre och det kommer blåsa orkan mot oss och vi får ännu svårare att komma framåt mot våra mål.

Så även om du som jag har det lite tufft just nu, kämpa vidare för det blir snart bättre. Och när det blir bättre kommer vi må ännu bättre och vara nöjda att vi tog oss igenom motvinden på ett bra sätt. Har du svårt att motivera dig? Ett tips kan vara att inte ha för höga mål för långt fram i tiden. Sätt upp korta delmål som kanske egentligen är så korta och lätta för dig att klara av, men det gör inget. När du klarar av dem ett i taget blir du lite starkare för varje gång.

Keep up the good work!

Efter regn kommer solsken, här på 6-timmarslopp i Skövde!

Share Button